4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

5. Lojistik Vaka Yarışması

Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması, Lojistik Derneği (LODER) tarafından Mars Logistics sponsorluğunda bu yıl 5'inci kez gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından, toplam 700 üniversite öğrencisinin, 170 ekip halinde katıldığı yarışmada, finale kalan İTÜ, Doğuş, Kırıkkale, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi'nden 5 ekip, lojistik çözümleri ile jüri karşısında ter döktü. 

Final heyecanı, ödül töreni coşkusuyla son bulurken, üniversiteliler yenilikçi fikirleri ile gelecek için ümit verdiler. Finalde birinciliği Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri aldı. 

Türkiye'deki üniversitelerin büyük bölümünün katılımda bulunduğu yarışmada, eleme etabı sonunda finale kalan, Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği, Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme ve İktisat bölümü ile Ege Üniversitesi İktisat bölümü öğrencilerinden oluşan ekipler, final etabı için İstanbul'da buluştu. 

Maçka'daki İTÜ İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilen final etabında, finalist ekipler kendilerine eşzamanlı verilen vaka üzerinde çalışma gerçekleştirdiler. Farklı dersliklerde çalışan ekipler, hazırladıkları lojistik çözümleri sunum haline getirdiler ve kendilerine verilen sürenin sonunda jürinin karşısında sunum gerçekleştirdiler. Finalist ekiplerin sunumlarını, "problemin doğru tanımlanması ve analizi, model oluşturma ve çözüm geliştirme, sunum becerisi ve sunum formatı" kriterlerine göre
değerlendiren jüri, özenli bir seçimin ardından dereceye girenleri belirledi.

ÖDÜLLERİNİ DÜZENLENEN TÖRENLE ALDILAR 

Final günün akşamında gerçekleştirilen ödül töreninde, derece alan üniversite öğrencilerinin "lojistik zeka"yı açığa çıkaran ve geliştiren yaratıcı çözümleri, verilen ödüllerle taçlandırıldı. Kırıkkale Üniversitesi'nin birinci olduğu yarışmada ikincilik İstanbul Teknik Üniverstesi Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği, üçüncülük ise Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümlerinin oldu.
Mars Logistics sponsorluğunda LODER tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye girenlere verilen plaket ve sertifikaların yanı sıra, birinci olan ekip 3.000 YTL, ikinci olan ekip 2.000 YTL , üçüncü ekip ise 1.500 YTL'lik para ödülünün de sahibi oldu. Dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle, LODER ve Mars Logistics yöneticileri tarafından sahiplerine verildi. 

Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması, sektörün gelişimine katkı sağlayacak nitelikli ve donanımlı insan kaynağının oluşmasına katkıda bulunmayı ve bu amaçla üniversitelerdeki potansiyeli açığa çıkarmayı hedefliyor. Geleneksel hale gelen yarışmanın, gelecek yıllarda da, artan bir ilgi ve katılımla sürdürülmesi planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?