30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

5. Vizyon Seminerleri

Dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka geliştirme programı TURQUALITY'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Vizyon Seminerleri'nin 5.'si İstanbul'da yapıldı.


Verilen bilgiye göre Vizyon Seminerleri, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü ve TURQUALITY Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Dünyanın en önemli pazarlama profesörlerinden Jagdish N. Sheth'in konuşmacı olarak katıldığı seminerin bu yılki konusu "Global Anerada Rekabetçi Büyüme Fırsatları" oldu.


Seminerde bir konuşma yapan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, krizin değişim olduğunu söyledi. Krizin kırılganlık olduğunu ancak aynı zamanda fırsatlar da oluşturduğunu kaydeden Bakan Tüzmen, "Savunmamızı geliştirmek ve fırsatları değerlendirmek zorundayız. Bu vizyon ve stratejik planlama olmadan gerçekleştirilemez. TURQUALITY, böyle bir vizyonun ürünüdür. Amacımız kendi markalarımızla, dünyadaki diğer markaların başarılarıyla rekabet edebilmektir.

TURQUALITY, standart bir destek mekanizması değil, üretimden
pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar tüm süreçleri kapsayan entegre bir sistemdir. Vizyon seminerleri de bunun bir parçasıdır" dedi.
"Geleceğin daha karışık ve kaotik olacağını biliyoruz" diyen Bakan Tüzmen şöyle devam etti: "Koç ve Sabancı Üniversiteleri ile birlikte yürüttüğümüz 'TURQUALITY Yönetici Geliştirme Programları'nın yeni zamanlar için yeni yöneticiler yetiştirilmesine katkıda bulunacağını biliyoruz. Bu nedenle disiplinlerarası bilimlerin ve uygulamaların önemi artıyor."

"ORTA SINIFIN BÜYÜMESİ REKABETİ ARTIRDI"
Seminerde konuşan Jagdish N. Sheth, küresel büyüme fırsatlarını tetikleyen dört önemli etken olduğunu belirtti. Özellikle Çin ve Hindistan gibi gelişen pazarların, bu pazarlarda orta sınıfta son dönemde yaşanan gelişmeyle birlikte rekabette ciddi bir üstünlük sağlandığını kaydeden Sheth, "Gelişmiş ülkeler, orta sınıftaki yükselişle birlikte rekabetçi olmayan endüstrilerdeki avantajlarını kalıcı olarak gelişmekte olan ülkelere bırakıyor. Söz konusu koşullara rağmen gelişmekte olan ülkeler arasında artan ticaret ve yatırımlarla daha etkin ve ulaşılabilir ürünler üretilebilmesi için, 'Yenilikçilik' fikrine odaklanılması gerekiyor" dedi.


Küresel büyüme fırsatlarını yakalamak ve başarılı olmak için bakış açılarının kesinlikle değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Sheth, şöyle devam etti: "Bunun için öncelikle küresel standartları kabul etmek gerekiyor. Sonra kaliteye odaklanmak, tasarım ve araştırma faaliyetlerine yatırım yapmak, süreç ve otomasyona dönük üretkenlik sağlamak, dünya çapında beğenilen markalar oluşturmak, düşük maliyet elde etmek ve insan sermayesine yatırım yapmak gerekir."
Toplantıda bir konuşma yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü ve TURQUALITY Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ise Vizyon Seminerleri'nin, TURQUALITY Programı kapsamında yer alan şirketlerin yöneticilerinin ve ortaklarının küresel rekabet ile baş edebilmek için gerekli vizyon ve yetkinliklerle donanmasına önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. Altunyaldız, dünyanın önemli pazarlama profesörlerinden Jagdish N. Sheth'in görüşleriyle Türkiye'deki sektör temsilcilerine yepyeni bir kapı açtığını söyleyerek, "Global dünyada başarı sağlamak için en önemli adımlardan biri sürekli yenilikçi bir yaklaşımla hareket etmektir. Yani inovatif düşünmeyen şirket ve markalar ne yazık ki küresel rekabet içerisinde yok olacaktır. Markalaşma yolunda farklı olan, yenilikçi çalışma ve buluşları olanlar bir hatta iki adım öne çıkacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?