30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

5 bin kişiye iş imkanı!

İstanbul Bayrampaşa’da ekim sonunda açılacak alışveriş merkezi Forum İstanbul, 5 bin kişiye iş imkanı verecek.

Ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapacak olan Forum İstanbul aralarında yönetim kadrosu, tedarikçi, firma çalışanları, mağaza görevlileri, güvenlik, temizlik elemanları olmak üzere farklı alanlarda toplam 5000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.

Bu alımlar AVM'nin içindeki firmalar tarafından bizzat yapılacak. Forum İstanbul, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bugüne kadar 6 Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne imza atan Multi Turkmall’un İstanbul’daki ilk projesi. Bayrampaşa’da 495 bin metrekare üzerine kurulan Forum İstanbul yalnız Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olmaya aday.

Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, istihdam edilecek 5000 kişinin %75'inin mağazalarda, kalanının ise yönetim birimi başta olmak üzere güvenlik ve temizlik gibi yan hizmetlerde çalışacağını söyleyerek şunları ekledi:

 

“Bir alışveriş merkezini ayrıcalıklı kılan özelliklerin arasında hizmet kalitesi önemli bir yer tutuyor. Hizmet kalitesi de ancak iyi yetişmiş elemanlarla sağlanıyor. Perakende sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını da göz önünde bulundurarak eleman eğitimine özel önem veriyoruz.

Bu amaçla haziranda Bayrampaşa Belediyesi ve Soysal Danışmanlık’la ortaklaşa “İstihdama Yönelik Perakende Satış Eğitimi” sertifika programı gerçekleştirdik. Bu programa 700 kişi katıldı. Biz Forum İstanbul bünyesinde yer alan mağazalara da elemanlarını seçerken, sertifika programına katılmış kişilere öncelik tanımalarını tavsiye ettik. Yönetim birimlerimizde çalışanlar da, sektörde uzun süre çalışmış, ulusal ve uluslararası iş deneyimlerine sahip uzmanlardan oluşuyor.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:15:49
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 09:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?