7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

5 gecekondu cayır cayır yandı

Ataşehir’de bir gecekonduda başlayan yangın, bitişikteki diğer gecekondulara sıçradı. Yangında 5 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Mahallede büyük panik yaşanmasına neden olan yangında yaralanan 7 yaşındaki engelli bir çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mustafa Kemal Mahallesi, 3060 Sokak üzerindeki Ercan Aldırmaz’a ait gecekonduda saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın gecekondunun tamamını sararken alevler bitişiğindeki diğer gecekondulara da sıçradı. Gecekondularda oturan vatandaşlar kendilerini dışarı atarak alevlerden kaçarken olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Yangının Ercan Aldırmaz’ın eşi Satı Aldırmaz’ın sobaya kömür attığı sırada sobadan sıçrayan kıvılcımların evdeki eşyaları tutuşturması yüzünden çıktığı ileri sürüldü.

Alevlerin evi sarması üzerine Satı Aldırmaz ilk olarak iki çocuğunu evin dışına çıkarırken daha sonra tekrar eve girip 7 yaşındaki engelli çocuğu Hamdi Aldırmaz’ı dışarı çıkardı. Yüzünde ve ellerinde yanık yarası olan Hamdi Aldırmaz ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Yangın sırasında mahalle sakinleri de itfaiye ekiplerine su hortumlarını taşırken yardım ederken, evleri yanan gecekondu sahipleri yaşlı gözlerle itfaiyenin çalışmalarını izledi. Yanan evlerden birinde bulunan iki muhabbet kuşu da ev sahibi tarafından son anda kurtarılarak dışarı çıkarıldı. 5 gecekondunun kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.


 

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 13:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?