1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

5 katlı bina alev alev yandı

Beyoğlu'nda 5 katlı bir apartmanda çıkan yangına, itfaiye ekipleri dar sokalar nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekti. Binanın 3 katı alev alev yanarken, içeride mahsur kalan yaşlı bir kadın, çevre sakinleri tarafından omuzlanarak dışarı çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre Karaköy Eskiparmakkapı Sokak'taki 5 numaralı apartmanda yangın çıktı. Yangının, apartmanın son katında bekar hayatı süren iki erkeğin kavgası sonucunda çıktığı iddia edildi. Bir anda tüm apartmanı saran alevler korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Yangın büyümeden önce binayı boşaltan apartman sakinleri, söndürme çalışmalarına yardım etti. Bu arada apartmanda mahsur kalan yaşlı bir kadın ise, vatandaşlar tarafından omuzlanarak dışarı çıkarıldı.

İtfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesi ve dar sokaklar nedeniyle yangına zamanında müdahale edememesi vatandaşları çileden çıkardı. İtfaiye erleri, yanmakta olan binanın önünde başka bir binanın bulunması nedeniyle müdahaleyi başka bir binanın otoparkından yapabildi. Apartman sakinleri, evlerinin yanmasını göz yaşları içerisinde izledi.


Yangın sırasında etrafta toplanan meraklı vatandaşlar, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Polis ekipleri, vatandaşları olay yeriden uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Yangına Beyoğlu, Fatih ve Şişli belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale ederken, 3 katı yanan binanın çatısı çöktü. İtfaiye ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, gecikme nedeniyle evlerini kaybettiklerini dile getirdi. Yusuf Meşe isimli apartman sakini, "üst katta bekar 2 erkek yaşıyorlar. Bunlar daha önce de yangın çıkarmıştı. O yangını söndürmüştük. Ancak bu yangın büyük olduğu için söndüremedik. İtfaiye ekipleri de geç gelince evlerimizi tamamen yandı. Biz bu binada 5 hane oturuyoruz. Şuan evlerimizin tümü kullanılamaz halde yandı. Çoluk çocuk sokakta kaldık. Biz şimdi ne yapacağız" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 03:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?