3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

5 km lik metro 4 yılda bitti

Yaklaşık dört yıldır inşaatı süren 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi-Darüşşafaka Metro Tüneli kazısı dün akşam Ali Kırca’nın sunduğu Show Haber canlı yayınında birleşti. Yerin 40 metre altındaki metro tünelinde İstanbul Haber Editörü Ozan Pezek’in sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro inşaatlarının son durumunu anlattı.

Hattın Şişhane’den Atatürk Sanayi Sitesi’ne kadar olan bölümün bu yıl 29 Ekim’e yetiştirileceğini müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, Taksim –Şişhane Metrosu’nun ray döşeme çalışmalarının tamamlandığını, hattın Ayazağa’ya kadar olan kısmının da yılsonuna kadar bitirileceğini söyledi. Başkan Topbaş, “Metro çalışmalarının tamamlamasıyla trafik rahatlayacak ve vatandaşlarımız Şişhane ile Ayazağa Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki 10 istasyonu sadece 21 dakikada katedebilecek. Hacıosman-Sarıyer Hattı ise 2010 yılında hizmete alınacak” dedi.

“Metro ve tünel gibi ulaşım akslarının İstanbul için vazgeçilmez” olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, “Şu anda Taksim-Şişhane arasındaki 1650 metrelik hattın ray döşemesi tamamlandı ve hattımız canlı yayında birbirine bağlanmış oldu. Taksim-Şişhane Hattı’nda Ağustos ayında yeni alınacak 90 civarında vagonla deneme seferine başlayacağız. İnşallah bu hattı yıl sonuna kalmadan 29 Ekim’de açacağız. Böylece bizim bu hattaki yolcu kapasitemiz çok daha fazla artmış olacak ve İstanbul’un metro sistemi yavaş yavaş ortaya çıkmış olacak. İstanbul için öngördüğümüz 550 kilometrelik metro ağına adım adım ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?