4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'5.Sarıyer Kültür ve Turizm Festivali'

Sarıyer 5. Kültür ve Turizm Festivali düzenlenen törenle başladı. 

Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.'si düzenlenen Sarıyer Kültür ve Turizm Festivali, basın toplantısı ve kortej yürüyüşü ile start aldı. Sarıyer Liseliler Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, "Geleneksel hale getirdiğimiz kültür ve turizm festivalinin beşincisini düzenliyoruz. Ulusal ve yöresel sanatçılarımızı bu festivalle vatandaşlarımızla buluşturacağız. 9 Ağustos günü Volkan Konak, 16 Ağustos günü Funda Arar, 23 Ağustos'ta da Kıraç, Sarıyer halkıyla buluşacak. Bu konserleri İstinye Tersane Alanı'nda yapmak zorundayız çünkü Yusuf Ziya Öniş Stadı bakımda. Diğer faaliyetler ise Sarıyer Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda Çin Halk Cumhuriyeti ve Kore'den de misafirlerimiz vardı" dedi. 

Kültür ve turizme çok önem verdiklerini belirten Başkan Tülün, "Aynı zamanda spora da önem veriyoruz. Amatör kulüplerimiz arasında turnuva yapacağız. Turnuva çerçevesinde amatör kulüplerimize malzeme yardımında bulunacağız. Ramazan etkinliklerimiz olacak. İftar ve teravih sonrası programlar şeklinde. Tekne turlarımızla Sarıyerlileri Boğaz'da gezdireceğiz. Annelere bilgisayar kursu vereceğiz ki, çocuklarını internette kontrol edebilsinler" diye konuştu. 

Başkan Tülün konuşması sırasında cep telefonu numarasını vererek, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını 24 saat dinlemeye hazır olduğunu söyledi. 

Basın toplantısının ardından Mehteran Takımı eşliğinde kortej oluşturuldu. Festival korteji Sarıyer Meydanı'na kadar yürüdü. Başkan Tülün, kortejde vatandaşları selamladı. Festival 23 Ağustos 2008'de sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 13:42:50
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 13:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?