30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

5 ton asit anhidrit ele geçirildi

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonda, uyuşturucu madde yapımında kullanılan yaklaşık 5 ton asit anhidrit maddesi ele geçirildi. Eroin yapımında kullanılan maddenin İran'a sevk edilmek istendiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne uyuşturucu madde yapımında kullanılan madde sevk edileceğini bildiren bir e-mail gelmesi üzerine soruşturma başlatıldı. E-mailde Edirne'den Türkiye'ye giriş yapacak olan bir TIR'da uyuşturucu hammaddesi olan asit anhidrit bulunduğu belirtildi. İhbar üzerine harekete geçen narkotik polisi, TEM otoyolunda tertibat aldı. 2 gün sonra İstanbul'a giriş yapan TIR'ın İstanbul'da gideceği adresin tespiti için yakın takip başlatıldı. Ancak takipteki TIR Çamlıca Gişeleri'nden geçip İstanbul dışına yönelince operasyon için harekete geçildi. Durdurulan TIR'daki Romen P. ile Pojen P. gözaltına alındı. İki şüpheli, polise verdikleri ilk ifadelerinde ithalat amaçlı sıvı deterjan getirdiklerini ve Antalya'da bir firmaya teslimat yapacaklarını öne sürdü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilen TIR'da 21 ton sıvı deterjan olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine narkotik köpekleri tarafından TIR'da detaylı inceleme yapıldı. Köpeklerin tepki vermesi sonucu deterjan bidonlarının altındaki bölmelerde yaklaşık 5 ton asit anhidrit maddesi ele geçirildi. TIR şoförünün verdiği bilgiler doğrultusunda Antalya'da bulunan firma sahibi ile temasa geçildi. Firma sahibi böyle bir ithalat yapmadığını söylerken, firma evraklarını da getiren firma sahibinin sevkıyatla ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Yetkililer, asit anhidrit maddesinin İran'a götürülmek istendiği üzerinde duruyor. Gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 14:40:02
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 15:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?