7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

5 yaşındaki çocuğa akıl almaz işkence

Haliç Köprüsü'nün kenarında temizlik yapan işçilerin, boğazından çamaşır ipiyle bağlanmış halde buldukları çocuk hastanede tedavi altına alındı. 5 yaşındaki çocuğun kendisini dilendirmeye çalışan kişiler tarafından dövüldüğü öne sürülürken, çocuğun anne ve babası gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri, E-5 Yolu Haliç Köprüsü üzerindeki orta refüjde yerde hareketsiz bir şekilde yatan bir çocuk buldu.

5 yaşındaki B.K. adlı çocuğun kanlar içinde, boğazı çamaşır ipiyle bağlanmış ve durumunun ağır olduğunu fark eden görevliler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük çocuğa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun sağ elinde kesik olduğu, sağ kulağından kan geldiği belirlendi. Sol gözünün morardığı gözlenen çocuğun, vücudunun çeşitli yerlerinde de kesikler olduğu ortaya çıktı. Küçük çocuğun hastaneye gelen polis ekiplerine 2 kişinin, kendisini ve annesini sürekli dövdüklerini ve kendisini dilendirmeye çalıştırdıklarını söylediği öğrenildi. Babasının da aynı amaçla çocuğu dövdüğü kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çocuğun verdiği eşkale göre 1 kişi gözaltına alındı. Hastaneye getirilen şüpheli ile yüzleştirilen B.K., şahsı tanıdığını ancak, kendisini döven kişinin söz konusu şahıs olmadığını söylediği öğrenildi.

Küçük çocuğun babası Ahmet K. ile annesi Gülseren K. ise gözaltına alındı. Hastaneye getirilen baba, çocuğu ile yüzleştirildikten sonra ifadesinin alınması için Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Anne Gülseren K.'nın oğlu ile birlikte Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu'na gittiklerini, simit almak için uzaklaştığında ise oğlunun mendil satan çocuklarla birlikte metrobüse binerek gittiği yönünde ifade verdiği öğrenildi. Annenin verdiği ifade ve eşkal doğrultusunda mendil satan çocuklardan biri, ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 20:17:03
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 23:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?