4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

5 yaşındaki Ümit maganda kurbanı

Kumkapı'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada seken bir kurşun, 5 yaşındaki Ümit Bulu'nun ağır yaralanmasına neden oldu. Başına isabet eden kurşunla yaralanan küçük çocuk hastanede ölüm kalım savaşı verirken, olayla ilgili 5 kişi yakalandı. 

Aralarında husumet olduğu öğrenilen iki grup, akşam saat 20.00 sıralarında Kumkapı Nişanca Mahallesi Asker Sokak'ta karşı karşıya geldi. Çevredeki çocuklar ve yoldan geçen vatandaşlara aldırış etmeden tartışmaya başlayan şahıslar, bir süre sonra silahlarına sarıldı. Sözlü başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönerken, çevrede büyük panik yaşandı. Olay sırasında sokakta bulunanlar, art arda gelen silah sesleri nedeniyle panik halinde binalara koşarken, 5 yaşındaki Ümit Bulu kaçamadı. Talihsiz çocuk, çatışma sırasında seken bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu yere yığıldı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre küçük çocuğun yaralanmasına rağmen bir süre daha çatışmayı sürdüren şehir eşkiyaları, 16 yaşındaki Berat Altuğrul'un da kolundan yaralanmasına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çatışmaya girdikleri belirlenen 5 kişiyi gözaltına aldı. Kanlar içinde kalan küçük Ümit ve Berat Altuğrul, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Berat Altuğrul, gerekli müdahalenin ardından taburcu edildi. Başına aldığı kurşunla ağır yaralanan Ümit Bulu ise yoğun bakıma alındı. 

Talihsiz çocuğun amcası Ayvaz Bulu, yeğeninin olay sırasında sokakta oyun oynadığını belirterek, "İki grup arasında eskiye dayalı bir husumet varmış. Daha önce de çatışmışlardı. Adamlar sokakta oynayan çocuklara hiç aldırış etmedi. Çatışmaya girenlerden biri sokaktaki kamyonun altına uzanarak ateş etmeye başladı. Onun açtığı ateş sonucu yeğenim yaralandı. Böyle bir şeyin olacağı belliydi. Devlet neden bunlara müdahale etmiyor. Polis gerekli müdahaleyi yapmıyor. Kumkapı yaşanmayacak bir hal aldı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?