30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

5 yolcuda Domuz gribi şüphesi

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na inen bir yolcu uçağında bulunan 5 kişi, termal kameralardan geçiş yaptıkları sırada vücut ısılarının normalin üzerinde olması nedeniyle takibe alındı.

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan şahıslar, karantina altına alındı.
Edinilen bilgiye göre saat 00.00 sıralarında Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan bir yolcu uçağının 5 yolcusu, havalimanında bulunan termal kameralara takıldı.

Vücut ısılarının normalin üzerinde olması nedeniyle takibe alınan şahıslar, görevli personel tarafından durdurularak, domuz gribi şüphesi ile Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Bölümü'ne gönderildi. Hastanede karantina altına alınan şahısların kimliklerine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, hastane yetkilileri, konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı. Bu arada hastanenin enfeksiyon bölümüne girişlerin yasaklandığı öğrenildi.

Amerika'dan Türkiye'ye gelen iki yolcuda domuz gribi virüsü tespit edilmesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü alarma geçirdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden hareket eden 112 ekipleri tespit edilen adreslere giderek, hasta yolcularla aynı uçakta seyahat eden vatandaşlara ulaşmaya çalıştı.

29 Mayıs 2009'da New York-ABD'den İstanbul aktarmalı İzmir'e gelen bir vatandaş ile Houston-ABD'den Amsterdam aktarmalı İstanbul'a gelen bir vatandaşta domuz gribine rastlanması yetkilileri de harekete geçirdi. Söz konusu uçuşlarda bulunan diğer yolculara ulaşmaya çalışan Sağlık Bakanlığı Ekipleri, yurdun dört bir yanında seferber oldu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 ekipleri de gün boyunca domuz gribi tespit edilen Türk vatandaşları ile birlikte seyahat etmiş yolculara ulaşmaya çalıştı. Polis eşliğinde ambulanslarla belirlenen adreslere giden ekipler, ulaşabildikleri yolcularda hastalık belirtilerinin görülüp görülmediğini kontrol etti. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:22:55
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 14:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?