4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

50. Yıl Spor Salonu bugün açılıyor

İstanbul'da voleybol karşılaşmalarına ev sahipliği yapmak üzere planlanan ve yapımı geçen günlerde tamamlanan 50. Yıl Spor Salonu'nun resmi açılışı bugün yapılacak..

Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Burhan Felek Spor Kompleksi içinde bulunan salonun açılış töreni saat 16.00'da başlayacak. Salon, Aroma Erkekler 1. Ligi'ndeki MEF Okulları-Tokat Belediyesi Plevnespor karşılaşması öncesinde düzenlenen törenle hizmete girecek.

Açılış töreninin, programlarının uygun olması halinde Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, CEV asbaşkanlarıyla, İstanbul il protokolünün katılımıyla yapılacağı duyuruldu.

Modern yüzüyle dikkat çeken 50. Yıl Spor Salonu bin 400 seyirci kapasiteli. Bazı karşılaşmalarda kimi zaman yaşanan güvenlik sorunlarına karşı daha rahat önlem alınmasını sağlayacak şekilde tasarlanan salon, iki ayrı giriş-çıkış bölümü bulunması nedeniyle, iki ayrı taraftar grubuna rahat bir biçimde hizmet verebilecek.

Yapımı bir yılda tamamlanan salonda, 4 soyunma odası ve 2 hakem odası ile birer basın, doktor, doping kontrol, top toplayıcı odaları yer alıyor. Avrupa Şampiyonası standartlarına uygun olarak yapılan salonda, son teknoloji ürünü 2 ayrı skorbord bulunurken, projeksiyon sistemli skorbordlardan maç oynanırken aynı anda karşılaşmayı takip etmek de mümkün olacak.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?