30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

50 yılı duyunca ortalığı birbirine kattı

Karıştığı bir suç nedeniyle yargılandığı Sirkeci'deki İstanbul Çocuk Mahkemeleri'nde 50 yıl ceza alan çocuk mahkum, kararı duyunca ortalığı birbirine kattı.

Jandarmanın silahını ele geçirdiği öne sürülen ve adliye nezarethanesindeki yaklaşık 10 kişiyi rehin alan mahkumun ikna edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre; ismi henüz öğrenilemeyen 17 yaşındaki mahkum, görülen duruşma sonunda 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı duyunca duruşma salonunda tepki gösteren mahkum, götürüldüğü nezarethanede olay çıkartı. Jandarmanın silahını ele geçirdiği öne sürülen mahkum, yaklaşık 10 kişiyi rehin aldı. Öfkeli mahkum bu sırada nezarethanenin camlarını da kırdı.

Yaşanan olay üzerine adliye çalışanları ve güvenlik görevlileri, mahkumu ikna etmek için çalışma başlattı. Öfkeli mahkum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in de çabaları sonucunda ikna edilerek eylemini sona erdirdi.
Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, mahkumun, jandarmanın silahını aldığı iddiasının gerçek olmadığını belirterek, "Basit bir hadise. Kızmış ve rehin almış. Konuştuk. İkna oldu" dedi.

Rehin alınanlardan Rıdvan Yıldız'ın ağabeyi Sebahattin ve babası Muzaffer Yıldız ise, büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Daha kötüsü olabilirdi. Sonuç kötü olmadığı için seviniyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?