6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

500 yıllık tarihi sergi MetroCity'de

500 YILLIK TARİHİ SERGİ İSTANBUL'DA

Leonardo Da Vinci'nin mühendislik harikası olarak kabul edilen orijinal çizimlerinden yapılmış, uluslararası üne sahip, interaktif Leonardo Da Vinci icatları sergisi, MetroCity Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

ECE Türkiye tarafından yönetilen MetroCity Alışveriş Merkezi'ndeki sergi, Da Vinci tarafından önerilen ve o dönemde bulunabilen tahta, ip, tutkal gibi malzemelerden elde edilmiş eserlerden oluşuyor. İnteraktif sergi, Leonardo Da Vinci'nin 1478-1513 yılları arasında tasarladığı ve kendisinin orijinal çizimlerinin ince elenip sık dokunmasıyla, konularında uzmanlaşmış tarihçiler ve mühendisler tarafından yapılan benzersiz ve şaşırtıcı çalışmalarını içeriyor.

MetroCity ziyaretçileri, interaktif sergide bazı makinelere dokunabilme ve hatta işlevini görebilmek adına kullanabilme imkanı da buldular.

MetroCity AVM Müdürü Haldun Tüzünsoy, eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşamak isteyen tüm ziyaretçileri, Alışveriş Merkezi'nin bu özel sergisine davet ettiklerini belirterek, "Bu sergiyle ziyaretçilere 500 yıllık tarihi görme imkanı sunuyoruz. Bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz" dedi.

Alışveriş merkezine gelen ziyaretçiler ise sergiden oldukça memnun kaldıklarını ve serginin sıra dışı olduğunu ifade ettiler. Sergi, 9 Şubat 2010 tarihine kadar açık olacak.

500 YILLIK TARİHİ SERGİ İSTANBUL'DA
500 YILLIK TARİHİ SERGİ İSTANBUL'DA
500 YILLIK TARİHİ SERGİ İSTANBUL'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 10:42:00
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 11:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?