30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

51 yıllık koltuğunu kaptırmadı

İstanbul Ticaret Borsası’nda da (İTB) dün yapılan seçimlerde 90 yaşındaki Nejat Ekrem Basmacı yeniden başkan seçildi.


1958’den beri borsa başkanlığını sürdüren Basmacı’nın bu zaferi, “46 yıl saltanat süren Kanuni Sultan Süleyman’ı bile solladı” şeklinde değerlendirildi.

Basmacı, kendisine rakip çıkan Kiler Grubu Başkanı Ümit Kiler’i 25’e karşı 12 oyla geçerek koltuğunu bir kez daha korumuş oldu. TOBB bünyesindeki 112 ticaret borsasının oluşturduğu Ticaret Borsaları Konseyi’nin de başkanı olan Basmacı, iş dünyasının en renkli isimlerinden biri...

Basmacı’nın soyadı büyükdedesi Abdi Ağa’ya 3. Selim tarafından verilen Üsküdar’daki araziye basmahane kurulmasından geliyor. Basmacı’nın Adnan Menderes’ten bu yana birlikte çalışmadığı Başbakan yok.

RENKLİ İSİM

Kadınlara 36 doğumlu olduğunu söyleyen Basmacı, bunun gerekçesini ise “Hicri takvime 1336 doğumlu olduğumu nasıl olsa kimse bilmez” diye açıklıyor. Basmacı’nın bir söyleşisinde ise başkanlığı bırakıp bırakmayacağının sorulması üzerine, “Emr-i hak vaki olana kadar başkanım” demişti.

BERLUSCONİ’YE NASİHAT

Basmacı, İtalya Başbakanı Berlusconi Türkiye’ye geldiğinde verilen özel bir davette, “Sayın Berlusconi beni bir hafta İtalya’ya davet edin. Size 50 yıl iktidarda kalmanın formülünü anlatayım” demiş, Berlusconi’den “Madem 50 yıl iktidarda kalmanın formülünü anlatacaksınız buyurun değil bir hafta iki ay konuğum olun” cevabını almıştı.

Bugun
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 05:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?