6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

53 dereceyle kavrulacağız

Hava sıcaklığı değişmiyor, gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Meteoroloji bugün Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz dışında tüm bölgelerde yağmur bekleniyor. Ancak yarın tam anlamıyla Türkiye kavrulacak.

İstanbul’da yarın en yüksek sıcaklık 32 derece olmasına rağmen en yüksek nem oranı %96 seviyesinde bekleniyor. Bununla birlikte İstanbulluların hissedeceği sıcaklık ise 53 derece olacak. Ayrıca yapılan ölçümlerde 2010'un dünya genelinde son 130 yılın en sıcak yılı olduğu belirlendi.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ

Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Türkiye’nin güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

METEOROLOJİ’DEN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

.
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 12:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?