2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

6.2'lik deprem salladı

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Ege ve Marmara'da geniş bir bölgede hissedildi. Vatandaşlar panik yaşadı.  Marmara ve Ege depremle sallandı.

AFAD, merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğünün 6.2 olduğunu açıkladı. Saat 16.16'daki depremin büyüklüğünün 5.8 olduğu belirtilmişti.

Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Ege Denizi Bozcaada açıkları olduğunu kaydetti.

Çanakkale'nin 80-100 kilometre açığında gerçekleşen deprem nedeniyle vatandaşlar birçok kentte büyük panik yaşadı.

Deprem, Çanakkale'nin yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu birçok ilde hissedildi.

TRAKYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da hissedildi. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre yaralanma veya maddi hasar meydana gelmedi.

Ege Denizi’nde meydana genel richter ölçeğine göre 6,2 şiddetindeki deprem, Trakya genelinde hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, bulundukları binalardan dışarıya çıktı. Deprem, maddi hasar ve yaralanmaya neden olmadı.

Deprem en çok, Saros Körfezi’ndeki Enez İlçesi’nde etkili oldu. Enez Kaymakamı Fatih Baysal, depremi hissettiklerini belirterek, “Kısa süreli panik yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma veya hasar bilgisi bize ulaşmadı. Köylerimle de irtibat halindeyiz" dedi.

İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ!

AFAD, İstanbul, İzmir,Çanakkale ve Tekirdağ da da hissedilen depremin merkez üssünü Ege Denizi büyüklüğünü ise 6.2 olarak açıkladı. 16.16 da meydana gelen depremin ilk anlarında internet ve telefon bağlantılarında sıkıntılar yaşandı. Depremi hissederek dışarı çıkan vatandaşlar bir süre dışarıda kaldı.

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Bozcaada açıkları olan Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki deprem, İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, İstanbul, Balıkesir, Edirne’de hissedildi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe yolaçarken, telefonlar kilitlendi

İstanbul’un yanısıra Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne ve çevresinde hissedilen depremle ilgili son bilgiler şöyle;Bozcaada, Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Eceabat, Lapseki, Gelibolu, Şarköy, Keşan, İpsala ve Enez’de durum sakin. Yetkililer çevre köylerden haber almaya çalışıyor.
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, şu ana kadar herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadığını açıkladı.

ÇANAKKALE VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK
 Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, depremin ardından bilgiler verdi. Vatandaşlara "geçmiş olsun" diyen Vali Tuna, “Depremin süresi 30 saniyeyi geçti. 30 saniye ile 1 dakika sürdü. Şu ana kadar herhangi can ya da mal kaybı olmadı” diye konuştu.

GÖKHAN: KENTTE BİR SIKINTI GÖRÜLMÜYOR
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, şu an için kentte herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. Gökhan, "Yıkılma ya da hasar yok. Arkadaşlarımız hasar tespiti için kenti geziyor. Sarsıntı biraz uzun sürdü ama şu anda vukuatsız atlattığımızı hissediyoruz. Vatandaşlarımız şu an sakin, işlerine geri döndüler” dedi.

BÜYÜKSARAÇ: ÖNCÜ DEPREM DEĞİL
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, depremle ilgili, ''Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil'' dedi.

İNTERNET VE TELEFONDA SORUN
Deprem nedeniyle internet ve telefon bağlantılarında sıkıntı yaşanıyor.

...
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2013 Salı 17:21:06
Güncelleme :8 Ocak 2013 Salı 17:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?