30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

6 bin çalışanın maaşı devletten

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, 2 Mart 2009 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılan başvurunun kabul edildiğini ve 5 bin 957 Ford Otosan çalışanının "Kısa Çalışma Ödeneği"nden yararlanacağını açıkladı.
2008'in son çeyreğinde başlayarak 2009'un ilk çeyreğinde artarak devam eden yurt içi ve yurt dışı otomotiv pazarlarındaki daralmadan çalışanların negatif etkilememesi amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurulduğunu ifade eden Otay şunları söyledi: "Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ticari vasıta üreticilerinden biri olan Ford Otosan'ın Kocaeli ve İnönü tesislerinde, 1 Mart - 31 Ağustos 2009 tarihleri arasındaki çalışılmayan günler için yaptığımız Kısa Çalışma Ödeneği başvurumuzun onaylandığı bilgisini aldık.

Otomobil satışlarında çok etkili olan ÖTV indirimi, maalesef orta ve ağır ticari vasıta pazarına önemli bir hareketlilik getirmedi. Kısa çalışma gereksinimi önümüzdeki dönemde azalarak da olsa devam edecek görünüyor. Bu nedenle Kısa Çalışma Ödeneği talebimizin onaylanmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık.

Kocaeli fabrikamızda 4 bin 681; Eskişehir İnönü fabrikamızda da bin 96 olmak üzere, toplam 5 bin 957 çalışanımız bu imkandan faydalanabilecek. Geleceğe yönelik sürdürülebilir büyüme perspektifimizi korumamız için bize önemli bir katkı sağlayacak Kısa Çalışma Ödeneği olanağı sunan kamu yönetimine şirketimiz ve çalışanlarımız adına teşekkür ederiz."
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 15:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?