6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

6 bin lira peşinatla konut

İBB'DEN 6 BİN TL PEŞİNATLA EV SAHİBİ OLMA İMKANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ, "Esenyurt Konutları 5. Etap"ta 6 Bin TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

 Bin 88 konutluk projenin satışını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'da Fikirtepe'den başlayarak bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatıyoruz. Çalışma başladığında herkes dönüşüme katılmak için birbiriyle yarışacak. İstanbul'un ekonomisi daha da gelişecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ, "Esenyurt Konutları 5. Etap"ta 6 bin TL peşinat, 0,26'dan başlayan kredi imkanı, 120 ay vade ve 657 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuyor. Bin 88 konuttan oluşan proje 18 ayda tamamlanacak ve 6 bin TL peşinat veren herkes 'kurasız' olarak ev sahibi olacak. KİPTAŞ Esenyurt Konutları'nın yapılan dört etabı dahil toplam 5 etabı 4 bin 457 konuttan meydana geliyor. 2004 yılı öncesinde 19 bin 912 adet konut üreten KİPTAŞ, bu güne kadar yapılan 36 bin 464 adet konut ile toplam 56 bin 376 adede ulaşmış oldu. Bu projelerin yüzde 85'ini sosyal ve toplu konutlar oluşturuyor.

Saraçhane'deki belediye binasında düzenlenen törenle "Esenyurt Konutları 5. Etap'ın satışını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hedeflerinin İstanbul'da yaşayan herkesi ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde zenginlere konut üretir hale gelen KİPTAŞ'ın bugün çok sayıda sosyal konut projesine imza atarak uluslararası bir marka haline geldiğini vurgulayan Başkan Topbaş, şirketin Kuzey Irak'ta yapılacak 2 milyon konut için danışmanlık hizmeti vereceğini, şartlar uygun olursa bizzat inşaat da yapabileceğini kaydetti. Kendi başkanlık döneminde 36 bin 480 konut projesi başlattıklarını ve bunun 25 bin 340'ını tamamladıklarını anlatan Topbaş, "Arzumuz, insanlarımızın depreme dayanıklı, sağlıklı ve modern konutlarda oturmasını sağlamak, İstanbulluları mutlu etmek" dedi.

 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ"

Topbaş, İstanbul'da yeni ve modern bir imar hareketini başlatmayı istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çarpık yapılaşmış ve deprem riski taşıyan alanlar başta olmak üzere şehri yenilemek gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz. Kentsel dönüşümde belirlenen alandaki tüm yapıların arsaları hamur yapılıyor. Hiç parsel ayrımı yapılmıyor, hepsi bunun içine giriyor. Oradaki hisse oranına göre herkesi yeni parsellere hissedar yapılıyor. O mahallenin bir bölümüne okul, park, sağlık ocağı, yeşil alan olarak belirleniyor. Diğer yerlere binalar yapılıyor. Son derece modern,

depreme dayanıklı bir mahalle ortaya çıkıyor. Doğrusu da bu. Vatandaşımız bu dönüşüme katılma kararını kendisi verecek. Sonra ortaya çıkacak dönüşüm alanlarına imar artışı vereceğiz. Tabi ki bunun getireceği altyapı sorunları var. Bazı bölgelerde altyapıyı yeniden yapmak lazım. Ama depremin ortaya çıkaracağı kayıp bundan çok daha fazla olur. Bizim altyapıyı değiştirmeye gücümüz yeter de Allah korusun büyük deprem olursa, onun yaralarını sarmaya gücümüz yetmez. Allah bu acıyı bu millete yaşatmasın. Ama biz

tedbiri elden bırakmayacağız. Bu nedenle Kadıköy Fikirtepe'den başlamak üzere kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyoruz. Konuyla ilgili dosya bu ay Belediye Meclisimize gelecek. Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Zeytinburnu gibi birçok bölgede bu uygulamayı başlatıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor."

Bütün müteahhitlerin deprem dönüşüm projelerine dahil olmalarını arzu ettiklerini anlatan Topbaş, "Dünyadaki bütün gelişmiş şehirlerde hiçbir insanın konut derdi yok. Çünkü konut almak isteyenler 20-30 yıl vadeli banka kredisi alabiliyor. Çok ucuz kiralı yerlerde oturabiliyor. Ama bizde maalesef şehirler kurulurken bu düzen olmadığı için herkes kendi derdine düşmüş. Eğer siz yönetim olarak bu imkanları hazırlamazsanız, yurttaş da tabii ki bir şekilde kendisi konut sorununu çözecek" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, yerel seçimden önce ilan ettikleri kentsel dönüşüm çalışmalarının bazı siyasi partiler tarafından sabote edilmek istendiğini de ifade ederek, şöyle dedi:

"Başta ana muhalefet olmak üzere siyasi partiler seçimlerde 'Bunlar sizin arazinizi peşkeş çekecekler' dediler. Bazı vatandaşlarımız da buna inandı. Çünkü dürüst insanı aldatmak çok kolay, her söze inanır dürüst insan. Biz Sayın Başbakanımızın başlattığı belediyecilik anlayışını devam ettirerek, ikinci kez halkımızla bütünleşmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızla aynı duyguları paylaşıyoruz. Onların ise duyguları da niyetleri de farklı. İstanbul'daki kentsel dönüşümü sabote etmek istiyorlar. Sayın

Kılıçdaroğlu yerel seçimde İstanbul'da vaat ettiklerinin örneklerini önce CHP'li İzmir ve Antalya belediyelerinde göstersin. Desinler ki, 'İşte bizim belediyecilik anlayışımız bu. İstanbul'da seçilseydik bunu yapacaktık."

İBB'DEN 6 BİN TL PEŞİNATLA EV SAHİBİ OLMA İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 15:51:02
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 16:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?