30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

6 bin minibüs ilaçlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pandemik gribe karşı toplu taşıma araçlarında başlattığı dezenfekte çalışmaları kapsamında, kentteki 6 bin 200 minibüsün bir hafta içerisinde temizleneceği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, bu sabah Maslak'ta okul ve personel servislerini dezenfekte ettikten sonra çalışmalara minibüslerde devam etti. Vatan Caddesi'ndeki durakta toplanan minibüsler, tek tek ilaçlandı. Çalışmalara katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Ali Aslan, İstanbul'da yaklaşık 2 milyon kişinin minibüslerde seyahat ettiğine dikkat çekerek, "Hem yolcuların sağlığı açısından, hem de bu araçları kullanan şoförlerin sağlığı açısından bugün bu durakta

çalışmaya başlayacağız. Bir hafta içerisinde tüm minibüsleri ilaçlayacağız. Belli aralıklarla bunu sürdüreceğiz. 6 bin minibüs ilaçlanacak. Temizlediğimiz araçlara belge veriyoruz" diye konuştu.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Bora Öztürk ise, vatandaşların domuz gribi nedeniyle biraz tedirgin olduğunu ifade ederek, "İlaçlamaya ile ilgili daha önce bazı şikayetlerde bulunmuşlardı. Bizim minibüslerimiz akşamları arkadaşlar tarafından temizleniyor. Ama bu olaydan sonra Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapmaya başladık. 6 bin 200 minibüs bu hafta içerisinde dezenfekte edilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:55:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 00:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?