6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

6 milyon dolarlık hayali ihracat

HAYDARPAŞA LİMANI'NDA 6 MİLYON DOLARLIK HAYALİ İHRACAT

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yaklaşık 6 milyon dolarlık hayali ihracat ortaya çıkarıldı. Badem ve ceviz yağı taşınacağı belirtilen konteynırların içinden bidonlarla su çıktı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri, ihracat için gümrük alanına getirilen badem ve ceviz yağlarını incelemeye aldı. Ürünlerin beyannamelerini inceleyen görevliler, 6 milyon dolar değerinde badem ve ceviz yağı için 3 ayrı belge düzenlendiğini tespit etti. Bunun üzerine bidonlar içinde bekletilen ürünlerden numune alınarak inceleme yapıldı. Gümrük laboratuarında tek tek incelenen ürünlerin su olduğu tespit edildi. Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü sahasında bulunan iki konteynır içerisindeki 538 bidon suya el konuldu.

Firmanın İzmir'deki deposu ve Konya'daki fabrikası da takibe alındı. Yapılan incelemelerde İzmir'deki merkez ofis ile Konya'daki fabrikanın kapalı olduğu belirlendi. Bulunan bidonlardaki sıvı maddelerden de örnekler alındı. Yapılan tahlil sonucunda bidonlardaki sıvının da su olduğu belirlendi. Elde edilen analiz sonuçlarına göre fabrika ve depodaki ürünlerin de su olduğu ortaya çıktı. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından gözaltına alınan 5 kişinin ifadeleri alındı.

Şüphelilerden A.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAYDARPAŞA LİMANI'NDA 6 MİLYON DOLARLIK HAYALİ İHRACAT
HAYDARPAŞA LİMANI'NDA 6 MİLYON DOLARLIK HAYALİ İHRACAT
HAYDARPAŞA LİMANI'NDA 6 MİLYON DOLARLIK HAYALİ İHRACAT
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 19:36:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?