4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

60 bin bina risk altında

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 60 bin binanın risk taşıdığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un neredeyse bir ülke standardında bir şehir olduğunu ve yaklaşık 1 buçuk milyon yapının mevcut olduğunu söyledi.

Bunların bir kısmının ikinci derece deprem kuşağına göre önceden inşa edildiğini ve bir kısmının depreme karşı çok dayanaklı olmadığını vurgulayan topbaş, Japonların yaptığı bir araştırmaya göre İstanbul'da 50-60 bin civarında binanın olası bir depremde ağır hasar görebileceğini dile getirdi.

Kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu daha detaylı bir araştırmaya göre ise 15-35 bin civarında bina risk taşıyor. Bu binalarda yaşayanların tamamının büyük bir riskle karşı karşıya. Belediyeler ve hükümet bunun önlemini almak için bir çalışma içindeler."

Daha sağlam binaların yapılması konusunda tereddüt olmadığı söyleyen Topbaş, yeniden yapılanma ve kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan ayak direyen hak sahiplerine de çağrıda bulundu.

Topbaş, devletin ve yerel yönetimlerin amacının mevcut binaların yıkılıp yerine daha güvenli ve risksiz binaların inşa edilmesi olduğunu belirterek, kişilerin bunu bir fırsat haline getirmeye çalışmamaları için çağrıda bulundu ve zaten gayrimenkullerinin daha fazla değere sahip olacağını söyledi

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2011 Pazartesi 18:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?