6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

64 kilo esrar ele geçirildi

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 64 kilo 300 gram esrar ile 2 bin 400 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk operasyon Kağıthane'de gerçekleştirildi. İhbar üzerine takibe alınan bazı şüphelilerin uyuşturucu pazarlığı yapacağını belirleyen ekipler, söz konusu şahısları yakın takibe aldı. Ardından Çağlayan'da bir otomobile yönelik operasyon düzenleyen ekipler, 9 kilo 300 gram esrar maddesi ile 2 bin 300 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Bunun üzerine araç içerisinde bulunan şebeke lideri Hadim K. ile uyuşturucuları zula eden Mehmet S.E.,Orhan Ö. ile alıcı Demir U. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen dört zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik polisinin düzenlediği ikinci operasyon Bayrampaşa'da gerçekleşti. İhbar üzerine Bayrampaşa'da bir eve baskın düzenleyen ekipler, burada yapılan aramalarda 55 kilo esrar maddesi ile 100 adet uyuşturucu marka hap ele geçirdi. Bunun üzerine ihbarda adı geçen Kemal Ş. gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yetkililer, gözaltına alınan Kemal Ş.'nin 15 yıl boyunca otobüs şoförlüğü yaptığını ve kısa sürede zengin olmak için bir arkadaşının tavsiyesi ile uyuşturucu ticaretine atıldığına dikkat çekti. Gözaltına alınana kadar uyuşturucu sattığını ailesinden gizlediği öğrenilen Kemal Ş.'nin, evinde sakladığı uyuşturucuları şifalı bitkiler diye tanıttığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Eyüp Adliyesi'ne çıkarılan Kemal Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:34:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?