4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

7. Vehbi Koç Ödülü sahibini buluyor

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Vehbi Koç Ödülü, 2 Haziran'da Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenecek ödül töreniyle sahibini bulacak. 

Türkiye'nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı tarafından tesis edilen ödül bu yıl, çalışmalarıyla kültür alanında en büyük katkıyı sağlayan bir kişi veya kuruma verilecek. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuşma yapacağı gecede, ödüle layık görülen kişi veya kurum ödülünü Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'in elinden alacak. 

İnsanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek ve başarıyı ödüllendirmek hedefiyle 2002 yılında oluşturulan Vehbi Koç Ödülü, her yıl eğitim, sağlık veya kültür alanlarından birinde en başarılı bulunan kişi veya kuruma veriliyor. 

Maddi boyutu ile de Türkiye'nin en değerli ödülü olma özelliğine sahip Vehbi Koç Ödülü; 2002 yılında kültür alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Topkapı Sarayı Müzesi'ne, 2003 yılında eğitim alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Anne Çocuk Eğitim Vakfı'na (AÇEV), 2004 yılında sağlık alanında Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'ne, 2005 yılında kültür alanında Edebiyat alt başlığında Fazıl Hüsnü Dağlarca'ya, 2006 yılında eğitim alanında kariyer süresince okul öncesi eğitime yaptığı katkıları dolayısı ile döneminin Sakarya Valisi Nuri Okutan'a, 2007 yılında sağlık alanında DNA Onarımının Moleküler Mekanizmalarının Aydınlatılması ve Biyolojik Saatin Düzenlenmesinde dünya çapında çalışmaları bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar'a verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?