1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

7.5 milyon dolara mal oldu

Marmara Denizi koşullarına göre dizayn edilen Kemal Reis-5 adlı deniz otobüsü, düzenlenen törenle Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) filosuna katıldı.


Kabataş İDO vapur iskelesindeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da toplu ulaşımda tek bilet uygulamasına geçtiklerini ve bunun paradan 6 sıfır atılması kadar önemli olduğunu kaydetti.

Deniz taşımacılığında bir günde taşınan yolcu sayısının 250 binlerden 430 binlere çıktığına işaret eden Topbaş, Marmara içinde feribotlar da dahil günlük sefer sayısının bin 109 olduğunu ifade etti.

Kadir Topbaş, 7.5 milyon dolara mal olan Kemal Reis-5'in camlarının, etrafın daha iyi görülmesi için istekleri üzerine büyük yapıldığını ve otobüsün sadece İstanbul'a değil, Marmara Bölgesine hizmet vereceğini kaydetti.
Sonbaharda 4 tane daha arabalı vapurun filoya dahil edileceğini belirten Topbaş, böylece Sirkeci-Harem arasının 8 dakikaya ineceğini dile getirdi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da 449 yolcu kapasitesine sahip Kemal Reis-5'in, 5 yeni deniz otobüsü yatırımlarının 3'üncüsü olduğunu söyledi.

Paksoy, Marmara Denizi şartlarına göre dizayn edilen ve fonksiyonları güçlendirilen Kemal Reis-5'in Çınarcık, Avşa, Marmara Adası, Esenköy gibi hatlarda kullanılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Topbaş, deniz otobüsünü hizmete soktu ve kaptan köşküne çıkarak bir süre kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 18:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?