4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

7 günde 8 camide yangın!

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 8 Aralık Pazartesi gününden itibaren 7 günde 8 caminin imam odalarında peşi sıra yangın çıktı.

Kartal Yakacık Caddesi’ndeki Yunus Emre Camii’nde başlayan seri yangınların sonuncusu dün Maltepe Aydınlıkevler’de bulunan Mavievler Camii’nde yaşandı.

Müezzin odasında çıkan yangın, cemaatin ve itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Caminin ve müezzin odasının kilitli olduğunu söyleyen imam Salim Alber, "Yanan koltuğun üstünde yabancı bir kumaş vardı. Bu madde imamın cüppesinden düşen bir kumaştı. Yalnız sabah namazından çıkarken şalteri kapattığımı iyi biliyorum. Camiyi de kilitlemiştim. Geldiğimde cami açıktı. Dışarıdan birisinin yangını başlattığını düşünüyorum" dedi. İmam ya da müezzin odalarından çıkan yangınları bazı camiler küçük hasarlarla atlatırken Kayışdağı Medine Mescidi Camii’nin yarısı yok oldu.

GÜN GÜN CAMİ YANGINLARI

8 Aralık Saat: 12.00 Kartal Yunus Emre Camii (az hasarlı)

10 Aralık Saat: 12.00 Ümraniye Hacı M. Şahsuvarlıoğlu Camii (az hasarlı)

13 Aralık Saat: 10.30 Sancaktepe Veysel Karani Camii (hasarlı)

13 Aralık Saat: 11.00 Sancaktepe Hacı Akif Demirci Camii (hasarlı)

13 Aralık Saat: 15.30 Kadıköy Medine Mescidi Camii (ağır hasarlı)

13 Aralık Saat: 16.30 Küçükbakkalköy Merkez Camii (az hasarlı)

13 Aralık Saat: 17.30 Pendik Ulu Camii (az hasarlı)

14 Aralık Saat 12.00 Maltepe Mavievler Camii (az hasarlı)

Çağrıcı: Elektrikli ısıtıcıdandır inşallah

İSTANBUL Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, camilerde çıkan yangınların, elektrikli ısıtıcılardan kaynaklanmış olabileceğini, görevlileri bu konuda uyardıklarını söyledi. Hac ziyaretini tamamlayarak, önceki gün İstanbul’a gelen Prof. Dr. Çağrıcı, sorumuza şu yanıtı verdi: "Yangınların neden çıktığını bilmiyoruz. Cami görevlilerimizin kullandığı elektrikli ısıtıcılardan kaynaklanmış olabileceğini sanıyoruz. Umarız da öyle olur. Başka türlü bir şey olmaz inşallah. Emniyet gerekli incelemeleri yapıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 09:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?