4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

7 tepe 7 tünel 29 Ekim'de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir trafiğini rahatlatmak için uygulamaya koyduğu 7 Tepe 7 Tünel Projesi'nin ilk ayağı Kağıthane-Dolmabahçe tünelinde son çalışmalar yapılıyor.

İki kısımdan oluşan tünelin ilk ayağı Kâğıthane-Piyalepaşa etabı 29 Ekim'de test sürüşüne başlayacak. Hattın ikinci etabı Bomonti-Dolmabahçe nisanda açılacak.

1.617 metre uzunluğunda olan Kâğıthane-Piyalepaşa tünel yolunun güvenliği 134 felaket senaryosu ile test edilecek. Yangın, trafik kazası, su baskını ve havasızlık testleri olmak üzere 134 farklı felaket senaryosuyla 2 ay süre ile test edilecek tünel yol yıl sonunda vatandaşın kullanımına açılacak. Tünel yolların yapımını üstlenen TMM müşavirlik firmasının Proje Müdürü Hamdi Türedi, "Tünel içinde iki TIR'ı aynı anda yakacağız. Ayrıca birkaç trafik kazası senaryosu deneyeceğiz. Bu senaryolar ile başta müdahale ekipleri ve yolun güvenliği ile müdahale süremizi test edeceğiz. Tünel yolları tüm güvenlik testlerini yaparak ulaşıma açacağız. Tünel yollarımız İstanbul'un en güvenli yeri olacak." diye konuştu. Kâğıthane-Dolmabahçe tünelinin iki bölümden oluştuğunu kaydeden Türedi, "Birinci bölüm Kâğıthane-Piyalepaşa 1.617 metre, ikinci bölüm ise Bomonti-Dolmabahçe 2 bin 440 metre. Tünelin ilk etabı Kâğıthane-Piyalepaşa hattında şu an elektromekanik ve aydınlatma işlemleri yapılıyor. Hatta 29 Ekim'de test sürüşüne başlayacağız. Yıl sonunda da ilk hat vatandaşın kullanımına açılacak." dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren Kâğıthane-Dolmabahçe arasını 5 dakikaya indirmesi planlanan tünel iki etabın da tamamlanması ile nisan ayında hizmete girecek. TEM Otoyolu, Sütlüce ve Alibeyköy ile Taksim ve Beşiktaş trafiğini rahatlatmayı amaçlayan projenin tamamlanmasıyla saatte 12 bin aracın ulaşımı sağlanacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 22:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?