4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

7 yeni film gösterime girdi

Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle... 


Bu yıl 80. kez verilen Oscar ödüllerine dört dalda aday gösterilen ve “En İyi Senaryo” ödülüna alan “JUNO”, hamile kalan genç bir kızı anlatıyor. Yönetmen koltuğuna Jason Reitman’ın oturduğu filmde, başrolleri Jason Bateman, Jennifer Garner ve Ellen Page üstleniyor. Komedi ve dramı bir araya getiren filmde hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşayan Juno, erkek arkadaşı Paulie Bleeker birlikte olmasının ardından doğmamış çocuğunu evlat edinecek bir aile aramasına duygusal süreci ve ailesiyle ilişkilerini anlatıyor.

“BANKA İŞİ - THE BANK JOB” vizyona girdi. Roger Donaldson’un yönetmenliği üstlendiği filmde, Jason Statham, Saffron Burrows, Daniel Mays ve David Suchet başrolleri paylaşıyor. Gerilim türündeki filmde, yaklaşık 35 yıl önce Londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan esinleniliyor. Filmde, entrika, skandal ve tehlike iç içe geçiyor.

“ANESTEZİ - AWAKE” izleyiciyle buluştu. Yönetmen Joby Harold’un filminde, Terrence Dashon Howard, Jessica Alba, Hayden Christensen ve Christopher McDonald performanslarını sergiliyor. Psikolojik gerilim türündeki film, “anestezi farkındalığı” adı verilen gerçek bir olayı konu alıyor.

Yönetmenliğini Marc Forster’ın yaptığı, Shaun Toub, Nasser Memarzia ve Atossa Leoni’nin başrolleri paylaştığı “UÇURTMA AVCISI - THE KITE RUNNER” beyazperdeye geldi. Afgan yazar Khaled Hosseini’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan film, uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hasan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki anavatanına geri dönüşünün çarpıcı öyküsünü anlatıyor.

 



“PARANOID PARK” da seyirciyle buluştu. Portland’daki kaykaycıların uğrak yeri Paranoid Park’tan adını alan filmde yönetmen Gus Van Sant, gençlerin dünyasına bakıyor. Blake Nelson’un romanından uyarlanan film, ergenlik çağındaki kaykaycı Alex’in bir gece kaza sonucu bir güvenlik görevlisini öldürmesi ve bu konuda ağzını açmamaya karar vermesi üzerine gelişen olayları konu ediniyor.

Altın Portakal’a kabul edilmeyen “ARA” gösterime girdi. Ümit Ünal’ın yazıp, yönettiği filmin başrollerini tiyatro kökenli oyuncular Serhat Tutumler, Betül Çobanoğlu, Erdem Akakçe ve Selen Uçer paylaşıyor. Birbirini seven ama aldatan, ölesiye kıran ama bırakamayan sevgililerin hikâyesini beyazperdeye yansıtan film, cesur sevişme sahneleriyle de dikkat çekiyor...

Haftanın bir diğer yeni Türk filmi ise “GİRDAP”. Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun filminde Ozan Bilen, Ali Sürmeli ve Selçuk Yöntem oynuyor. Yönetmen Talip Karamahmutoğlu’nun ilk sinema filmi olan Girdap’ın senaryosu gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazıldı. Film, üniversiteyi kazanarak İstanbul’a gelen orta sınıf bir memur ailesinin çocuğu olan Umut’un dini bir hayat tarzını seçmesine yol açan olaylar zincirini ve onu ölüme götüren radikalleşme sürecini konu alıyor.

aa
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?