7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

8 gaspçıya 1747 yıl hapis!

Kendilerine polis süsü vererek işadamı Ahmet Ağaoğlu ile mimar Rafet Eren Yorulmazer'in de aralarında bulunduğu 18 kişiyi yağmaladıkları öne sürülen biri kadın 9 kişi hakkındaki davada mahkeme 8 sanığa 351 yıl ile 25 gün arasında değişen hapis cezaları verdi. Bir sanık ise suç işlediği sabit görülmediği gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Savaş Çetinkaya, Birim Uğur, Hakan Çetinkaya, Özgür Görmez, Cemalettin Metin ve Deniz Görmez ile tutuksuz sanık Ebru Karadeniz katıldı. Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar mahkeme heyetinden beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Yaklaşık 4 yıldır devam eden davayı karar bağlayan mahkeme heyeti çetenin lideri olduğu öne sürülen tutuklu sanık Savaş Çetinkaya'yı örgüt kurmak ve yönetmek, ruhsatsız silah bulundurmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek, resmi evrakta sahtecilik yapmak ve yağma suçlarından 351 yıl cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklardan Özgür Görmez'e 349 yıl, Cemalettin Metin'e 341 yıl, Hakan Çetinkaya'ya 304 yıl, Birim Uğur'a 277 yıl, Deniz Görmez'e 143 yıl, Ebru Karadeniz'e ise 49 yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Taylan Çetinkaya'ya 25 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti bu cezayı erteledi. Hüseyin Sağsöz ise suç işlediği sabit görülmediği için beraat etti.

Mahkeme ayrıca sanıklardan ele geçirilen silah, mermi, bere, kar maskesi, eldivenler, peruk, bir adet polis rozeti, bir adet sprey, 3 adet kelepçe, 16 adet plastik kelepçe, bir adet kelepçe anahtarı ve bir adet kara çarşaf olarak adlandırılan siyah giysinin de arasında bulunduğu eşyaların müsaderelerine karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 10:33:03
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 17:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?