30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

8 kişilik gasp çetesi çökertildi

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Fatih ve Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonlarda, bankadan yüklü miktarda para çekenleri gasp eden Gürcistan uyruklu 8 kişi yakalandı.

Şahısların, bankadan itibaren takibe aldıkları mağdurların otomobillerinin lastiklerini patlattıktan sonra paralarını gasp ettikleri ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, artan gasp ve kapkaç olayları üzerine Fatih ve Zeytinburnu'nda 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, bankadan yüklü miktarda para çekenleri takibe aldıktan sonra paralarını çaldıkları belirlenen Gürcistan uyruklu 8 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan örgüt lideri Eduard K.'nin, tespit ettiği bankaya girerek yüklü miktarda para çekenleri belirlediği, mağdurla ilgili bilgileri cep telefonu aracılığıyla dışarıda bekleyen diğer örgüt üyelerine bildirdiği ortaya çıktı.

Otomobiline binen mağduru bu şekilde takibe alan çetenin, yerleştirdikleri bir çivi sayesinde otomobilin lastiğini patlattıkları, lastikle ilgilenmek için aracından inen mağdurun parasını bu şekilde çaldıkları belirlendi.

Bu şekilde 3 ayrı olaya karıştıkları belirlenen şahısların139 bin YTL gasp ettikleri ortaya çıktı.  Zanlılarla birlikte bin 730 avro, 7 bin 250 TL, bin 601 dolar, 10 adet oluklu çivi ve 3 adet bıçak ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 11:57:10
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 12:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?