30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'8 kişiye ulaşamadık'

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Bakar, domuz gribi virüsünün tespit edildiği uçakla Türkiye'ye gelen 110 yolcuya ulaşıldığını ifade ederek, "Bu yolcularımızın durumları gayeti iyi. Adreslerini doğru vermeyen ya da verdikleri adreste bulunmayan 8 kişiye ulaşamadık" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, İstanbul'da domuz gribi virüsü vakasının görülmesinin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
14 Mayıs'ta Türkiye'ye gelen uçakta bulunan yolculardan 110 kişiye ulaştıklarını açıklayan Bakar, "Bu kişilere ilaçlarını verdik. Hiçbirinde tıbbi bir bulguya rastlanmadı ve genel durumları iyi. Adreslerini doğru vermeyen ya da verdikleri adreste bulunmayan 8 kişiye ulaşamadık. Bu konuda emniyet güçlerimiz de bize destek veriyor" dedi.

ABD vatandaşı olan Irak kökenli 6 kişinin Haseki Hastanesi'nde bulunduğunu hatırlatan Bakar, "Ailenin 4 ferdinde virüs tespit edilemezken 2 kişi de virüs mevcut. 30 doktor ve 30 hemşire sahada görev yapıyor. Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.

Bakar, sağlık personelinin uçakta bulunan kişileri kontrole sivil olarak gittiğini belirterek, "Odaya girdikten sonra tıbbi önlükleri ve maskeleri takıyor arkadaşlar. Özellikle yabancılar alınan tedbirlerden çok memnunlar. Bu gözlem ve kontrollerin süresi azami gündür. Ancak bakanlık tarafından kesin talimatı gelirse erkende bitirebiliriz" şeklinde konuştu.

Bakar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne domuz gribi şüphesiyle şimdiye kadar 33 kişinin başvurduğunu ve bunlardan sadece 2'sinde virüs bulunduğunu vurgulayarak, sıcaklık artışının da virüsün yayılmasının önünde bir engel olduğunu yineledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:24:51
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 18:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?