3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

8 şehire kadın sığınma evi

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonunun teknik desteği, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün koordinasyonu ve AB'nin mali katkılarıyla hayata geçirilecek bir proje çerçevesinde 8 ilde kadın sığınma evi açılacak.

"Kadın Sığınma Evleri Projesi"nin başlatılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan, Proje Koordinatörü Nazik Işık, kadın sığınma evlerinin Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun'da açılacağını bildirdi.

Işık, belediyelere kadın sığınma evi kurup işletme konusunda destek vermeyi amaçlayan 11.8 milyon Avroluk projenin, ihalenin sonuçlanmasından sonra 1 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

BM Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Programları Ulusal Koordinatörü Meltem Ağduk da kadına yönelik şiddet artarken buna karşı mücadelenin aynı hızla artmadığına dikkati çekti.

Bu konuda daha yoğun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Ağduk, nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerde kadın sığınma evi açılması gerekirken, bunun uygulamaya geçirilemediğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu adına konuşan Figen Tunçkanat ise üye devletlerin kadınların şiddete uğramaması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduklarını bildirdi

AA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?