6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

80'lerin pop ikonu Alphaville ile bir gece

1980’li yıllara damgasını vuran gruplardan Alphaville yeniden Türkiye’ye geliyor. Hem de 80’lerin şarkılarının çalınacağı, o günlerin yad edileceği bir parti için.

15 aralık 2004 çarşamba gecesi Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek ’Back to the 80’s’ partisinde 80’lerin ünlü şarkılarına yer verilecek.

Gecenin en önemli konuğu ise söyleyecekleri ’Big in Japan’, ’Forever Young’, ’Sounds Like a Melody’, ’Jerusalem’ ve ’Do You want to Dance with Me’ gibi klasik şarkılarıyla Alphaville olacak.

İz bırakan 80’ler

1980’li yıllar... Tozluklar, vatkalı ceketler, büyük tokalı kemerler, kaplan desenli şalvar pantalonlar, beyaz spor ayakkabılar, kolları dirseğe kadar kıvrılmış spor ceketler, atari oyunları, video kasetler, Kara Şimşek, havlu çoraplar ve pop müzik.

1980’lerin modasına uygun, ’synthesizer’ destekli, 4/4’lük ritmler üzerine kurulu, nakarat ağırlıklı şarkılardan oluşan pop müzik.

Rock sonrası pop günleri

70’lerin karmaşık rock müziği sonrası insanlar karşılaştıkları bu basit ve akılda kalıcı müziği kısa zamanda benimsedi. Aynı yıllarda, ’çağ atlamaya’ çalışan ülkemiz de Avrupa’ya açılmaya başladığı için pop, Türk gençliğinin de vazgeçilmezi oldu.

O zamanlar cep telefonu yoktu ama ev telefonları yeterliydi, bilgisayarlar bu kadar gelişmiş değildi ama atari vardı, internet yoktu çünkü insanlar yüzyüze sohbet ediyordu. Şimdi o günler hepimizin hafızasında güzel birer anı olarak yaşıyor.

80’lerden kim varsa bu partide

Tüm bu anıları ’15 aralıkta düzenlenecek ’Back To The 80’s’ partisinde yeniden canlandırabilirsiniz. Partide, 80’ler modasına uygun giyinmiş görevliler çalışırken, katılımcılar 80’leri hatırlatan nesnelerle karşılaşacak.

Parti boyunca çeşitli DJ’ler, Modern Talking’den Kim Wilde’a, Bad Boys Blue’dan Madonna’ya, Cyndi Lauper’dan Frankie Goes to Holywood’a, Communards’tan Duran Duran’a 80’lerin birçok ünlü grup ve şarkıcısının parçalarını çalacak.

’Her zaman genç’ kalanlara

’Big in Japan’, ’Forever Young’, ’Sounds Like a Melody’ gibi 80’lere damgasını vurmuş şarkılara sahip Alphaville, 1981’de kuruldu. Üç yıl boyunca çeşitli klüplerde konserler veren grup, 1984’te ilk 45’liklerini çıkardı: ’Big in Japan’.

Oldukça sade bir ritm üzerine kurulu şarkıda kullanılan uzakdoğu motifleri, şarkının bir anda Avrupa listelerinde bir numaraya yükselmesini sağladı. Ardından, ’Sounds Like a Melody’ ve ’Forever Young’ 45’likleri grubun ününü artırdı.

Özellikle ’Forever Young’, duygusal sözleri ve melodisi ile 70’lerin karamsar ve ağır havasından kurtulmak isteyen kuşağın marşı haline geldi. Bütün bu başarılı 45’likler sonrası çıkan ’Forever Young’ albümü uzun süre listelerde bir numarada kaldı.

1986’da ’Dance with Me’ şarkısını içeren ’Afternoons in Utopia’ çıktığında grup, hayranlarının kalbindeki yeri sağlamlaştırmış oldu. 1989’da çıkan ’The Breathtaking Blue’ albümü beklenilen patlamayı yapamadı.

Bunun üzerine grup, 1992 yılında ’First Harvest 1984-92’ isimli toplama albümü yayınladı. Dünyadaki müzik trendlerinin değişmesine rağmen, ’First Harvest 1984-92’ albümü büyük ilgi gördü.

1994 yılında çıkan ’Prostitute’ fazla tanıtılmamış olsa da, grup 1995’te albümün tanıtım turnesi dahilinde ülkemize gelip, İstanbul’da bir konser verdi.

1997’de 80’li yıllardaki şarkılarını aratmayan ’Wishful Thinking’ single’ını çıkardılar ve hayranları tarafından büyük ilgi gördüler. Ardından çıkan ’Salvation’ ise bütün müzik eleştirmenlerinden tam not aldı.

1999’da çıkan sekiz CD’lik ’Dreamscapes’le çıkılan dünya turnesinde grup, Rusya’dan Kolombiya’ya kadar birçok ülkede konserler verdi. 2002 yılında grubun ünlü şarkılarının remixlerinden oluşan ’Forever Pop’ albümü çıktı.
istanbul
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 17:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?