3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

9. bilimsel inceleme yarışması

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla organize ettiği ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen bilimsel inceleme yarışması, "Türkiye'de ArGe Faaliyetlerini Gelişmesinde Uluslararası Yatırımların Rolü" başlığında gerçekleştirildi. 

YASED'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin makaleleriyle katıldığı yarışmada, 12 kişilik jürinin yaptığı titiz değerlendirme sonucunda Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri Hüseyin Önder ve Özer Özçelik'in makalesi birincilik ödülüne değer görüldü. Bugün İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleşen ödül töreni ve kokteyle, YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal, Genel Sekreter Mustafa Alper, Derneğin diğer Yönetim Kurulu Üyeleri, YASED Üyeleri, Jüri Üyeleri, ödül kazanan öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden Hüseyin Önder ve Özer Özçelik'in birlikte hazırladıkları çalışmaları, jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde, ArGe faaliyetlerinin gelişiminde uluslararası yatırımların rolünü en başarılı şekilde anlatan makale olarak belirlendi ve birincilik ödülünü aldı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Onur Adıyaman'ın ikincilik ödülünü, Ege ve İzmir Ekonomi Üniversitelerinden Burcu Türkcan, Esra Uysal ve Canan Çobanoğlu'nun üçüncülük ödülünü aldığı törende, kazananlara sırasıyla 6 bin, 3 bin ve bin 500 YTL'lik çeklerinin yanı sıra plaketleri de verildi. 

Üniversite öğrencilerini yeni araştırmalar yapmaya yöneltmek amacıyla organize edilen yarışmanın başlığı, YASED'in son dönem çalışmalarında Türkiye ekonomisi için öncelikli gündem maddelerinden biri olarak belirlediği ArGe konusunda, gençlerin de görüşlerinin bir araya getirilmesine olanak sağladı. 

Ödül töreninde bir konuşma yapan Tahir Uysal, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden gençlerin bu konuda fikirlerini paylaşmasının önemine dikkat çekerek, "YASED olarak bir ülkede rekabetçi gücü artırabilmenin en etkin yollarından birinin teknoloji ve ArGe yatırımlarına ağırlık vermekten geçtiği düşüncesindeyiz. Türkiye'nin ArGe kapasitesinin gelişmesi ve bu alana yönelik yatırımların da çekilebilmesi için genç arkadaşlarımızın görüşlerini de almak istedik. Gördük ki, Türkiye'de kalıcı işler yapan, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan kuruluşlar için, gençlerin söyleyeceği birçok şey var. Bu bilimsel inceleme yarışmalarımızı, her yıl yeni bir konuya ayırarak sürdürecek ve genç arkadaşlarımızdan yeni şeyler öğreneceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 21:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?