3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

9 gazeteciye beraat

Kartal Cumhuriyet Savcısı Başverdi hakkında haber yapan aralarında Milliyet Muhabiri Tahincioğlu’nun da bulunduğu dokuz gazeteci, ‘savcıya hakaret’ davasından beraat etti

Kartal Cumhuriyet Savcısı Refik Hakan Başverdi’nin “adına kayıtlı cep telefonuyla Malatya’daki yayınevi cinayeti sanıklarından biriyle mesajlaşıldığı” yönünde haber yaptıkları gerekçesiyle yargılanan, aralarında Milliyet muhabiri Gökçer Tahincioğlu’nun da bulunduğu 9 gazeteci beraat etti. 

Kartal 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan muhabirler Tahincioğlu, Ali Dağlar, Oya Armutçu Akbulut ve Aslı Sözbilir katıldı.

‘Haber ve ifade özgürlüğü’ 

Esas hakkındaki görüşleri sorulan Cumhuriyet Savcısı Doğan Kaptan, “sanıklar hakkında her ne kadar hakaret suçundan dava açılmış ise de toplanan deliller değerlendirildiğinde suça konu yayınların haber ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı kanaatiyle suçun yasal unsurları oluşmadığından tüm sanıkların beraatına” karar verilmesini talep etti. Söz alan sanıklar ve avukatları da savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, beraat isteminde bulundular. 

Hâkim Enver Kumbasar, “hakaret” suçundan Tahincioğlu, Ali Dağlar, Oya Armutçu Akbulut, Aslı Sözbilir, Ersin Bal, Kemal Göktaş, Hilal Köse, Mustafa Erkan Acar ve Sedat Güneç’in ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. 

Hâkim, yargılama giderlerinin de kamu üzerine bırakılmasını öngördü. Dokuz gazetecinin, “hakaret” suçundan 3 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 11:23:35
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 11:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?