1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

9 ile bölge adliye mahkemesi

Yargıtay'ın iş yükünün azaltılması amacıyla aralarında İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 9 il’de Bölge Adliye Mahkemesi kuruldu.

Adalet Bakanlığı’nın “Bölge Adliye Mahkemelerinin Kurulmasına İlişkin Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. HSYK’nın olumlu görüşü alınarak çıkan karara göre, bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluklarına dikkate alınarak, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır’da bölge adliye mahkemeleri kuruldu.

Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Yasa uyarınca, bölge mahkemelerinin “en geç” 1 Haziran 2007’de kurulması gerekiyordu. Hangi ilin hangi bölge idare mahkemesine bağlı olduğuysa şöyle:

"-İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi: İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Düzce,

-Bursa Bölge Adliye Mahkemesin: Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova,

-İzmir Bölge Adliye Mahkemesi: İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli ve Muğla,

-Konya Bölge Adliye Mahkemesi: Konya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Antalya, Aksaray ve Karaman,

-Adana Bölge Adliye Mahkemesi: Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Kilis,

-Ankara Bölge Adliye Mahkemesi: Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat,

-Samsun Bölge Adliye Mahkemesi: Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin,

-Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi: Erzurum, Erzincan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Bayburt,

-Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi: Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari.”


anka
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?