30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

9 kişi gözaltına alındı

Kurtuluş Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir gruba polis gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

Yüzlerinde maskeler bulunan yaklaşık 100 kişilik grup, Kurtuluş Caddesi üzerinde toplandı. Göstericiler, kaldırım taşlarını sökerek çevredeki bankaların camlarını kırdı. Polis, park halindeki araçlara da zarar veren göstericilere gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Söktükleri kaldırım taşlarının yanı sıra büyük saksılarla yola barikat kuran göstericiler ve polis arasındaki gerginlik sürüyor.

Sıraselviler'de yasadışı gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Aralarında bayanların da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
Sıraselviler'de zaman zaman farklı noktalarda toplanan göstericilerin eylemleri sürüyor. Polisin göstericilere müdahalesi sonucu, aralarında bayanların da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Göstericiler, müdahale sırasında atılan gaz bombalarından etkilendi. Bir polis memuru, gazdan etkilenen göstericiye su verirken, bölgedeki gerginlik sürüyor.


Hak-İş üyelerinden oluşan grubun Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktığı sırada, anıta çıkarak tişört asmak isteyen bir genç gözaltına alındı. Polis Hak-İş üyesi genci gözaltına alarak araca bindirdi.
 

Hak-İş üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenledi.
Hak-İş üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu tarafından karşılandı. Kazancı yokuşuna çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunan grup adına konuşan Uslu, "1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri kimler katletti, hangi amaçla katlettiler, katliamın talimatını her kim verdiyse hala açığa çıkmamıştır. Bizim bildiğimiz çağdaş hukuk devleti hiçbir şekilde illegaliteye bulaşmaz. Bunu devlet adına yaptığını iddia edenler varsa devlet sorumluları bulur, hesabını verir. Bu katliamda eli kurşun sıkanlar, bu kurşunu tetikçilere verenler kimlerse bunların mutlaka bulunup, ortaya çıkartılıp kamu vicdanının rahatlatılması talebinden ibarettir. Taksim'de sivil irade olarak başlatılan bu temizlik operasyonunun kamu vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlandırılmasını talep etmek için buradayız" dedi.
 

DİSK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 2 bin kişi Taksim'e doğru yürüyüşe devam ediyor.
Osmanbey'i geçerek ilerleyen gruba polis eşlik ediyor. Ara sokakları kapatan polis, diğer grupların caddeye çıkmasına izin vermiyor. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de aralarında bulunduğu grubun yürüyüşü kontrollü olarak devam ediyor.
 

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:01:44
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 11:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?