30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

92'lik süper muhtar nine

Beykoz Anadolu Hisarı mahalle Muhtarı olan 92 yaşındaki Nazmiye Korkmazlar karşısına rakip çıkmadığı için tekrar muhtar adayı olduğunu söyledi.

İlerlemiş yaşına rağmen 8 dönemdir Anadolu Hisarı Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Nazmiye Nine, mahalle sakinlerinin sevgisine layık olmaya çalıştığını söyledi. Sarıyer'den Anadolu Hisarına gelin olarak geldikten sonra çevredekilerin ısrarıyla muhtar adayı olduğunu ve muhtarlık macerasının böylelikle başladığını söyleyen Nazmiye Korkmazlar, "Muhtar olduktan sonra buradaki insanlar destek verdi, 35 yıldır muhtarlık yapıyorum. Bu dönem aday olmayacaktım, aday çıkmadı çok ısrar ettiler aday olmam için. Sağlık durumum iyi ancak bacaklarımdaki rahatsızlıktan dolayı bir dahaki seçimlerde aday olmayacağım" diye konuştu.

Genç muhtarlara seslenen Nazmiye nine "Çalışan kazanıyor çalışmayan kaybediyor bu görevi üzerimize aldıysak yapacağız" çalışmalarını tavsiye etti. Muhtar olduğu ilk dönemlerde teknolojinin fazla gelişmediğini söyleyen Nazmiye Nine, muhtarlık işlemlerinde şimdi kullanılan bilgisayarları kullanmayı bilmediğini söylerken, "Ben bunları kullanmayı bilmem, kalem kağıtla işimizi hallediyoruz" dedi.

Gelen müşterilerin hazırlanan evraklarına ilerleyen yaşına rağmen rahatlıkla inceleyip imza atan Nazmiye Korkmazlar mahalle esnafına da zaman ayırarark kimseyi ihmal etmiyor. Cadde boyunca tek koltuk değneğiyle esnafları dolaşan Nazmiye Nine'yi gören esnaf ise kendisinin Anadolu Hisarının değişmez muhtarı olduğunu ve karşısına kimsenin rakip çıkmadığını söylüyor.

Nazmiye Korkmazlar'ın muhtarlıktaki en büyük yardımıcısı olan kızı Güzin Merve ise annesinin çok çalışmasından yakınarak, "Annem çok çalışıyor ancak biraz dinlenmesi lazım. Fakat bizi dinlemiyor sürekli çalışıyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?