3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Abdi İbrahim Ar-Ge Merkezi açıldı

Abdi İbrahim Ar-Ge Merkezi, bugün düzenlenen törenle açıldı. 

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, toplam 37 milyon dolarlık yatırımla kurulan merkez ile uluslararası pazarlardaki hedefini büyüten şirket, Avrupa ülkelerine ve ABD'ye ilaç ihracatına başlamayı amaçlıyor. 3 bin 500 metrekaresi laboratuar alanı olmak üzere toplam 13 bin metrekare alana kurulan yüksek teknolojiye sahip Ar-Ge Merkezi'nde, birçoğu doktora seviyesinde eğitime sahip olan 100 uzman görev alıyor. 

Abdi İbrahim, ilaçların kullanım konforunun artırılması yönünde çalışmalar yürüteceği ve değer katılmış eşdeğer adı verilen ilaçlar geliştireceği Ar-Ge Merkezi'nde, uluslararası kuruluşlarla ortak projeler de gerçekleştirecek.
Ar-Ge Merkezi'nin Türkiye ilaç sektörü için çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "Ar-Ge Merkezi'nde, uluslararası firmalarla ortak projeler geliştirirken, bir yandan da üreteceğimiz ilaçların ruhsatlarını alarak, Avrupa ülkeleri ile ABD'ye ilaç satışına başlamayı hedefliyoruz. Abdi İbrahim için son derece önemli bir yatırım kabul ettiğimiz Ar-Ge Merkezi'ne ayıracağımız 2009 yılı bütçesi 20 milyon dolar civarında" dedi. 

Ar-Ge yatırımlarının temel hedeflerinden birinin de eşdeğer ürün geliştirmeye daha da hız vermek olduğunu belirten Barut sözlerine şöyle devam etti:
"Öte yandan, referans ilaçlar üzerinde yürütülecek çalışmalar sonucunda, hasta kullanım sürecine kalite katmak ya da ilaç etkinliğini arttırmak mümkün. Değer katılmış eşdeğer ilaçlar üreterek bireylerin tedavi süreçlerinde kolay kullanım ve daha düşük maliyet gibi pek çok fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, Ar-Ge Merkezimizde, nitelikli ve çok uluslu bilim insanlarından oluşan uzman kadromuza yüksek teknolojiye sahip bir altyapı sunuyoruz. Yabancı araştırma kuruluşları ve bilim adamlarıyla ortak projeler yürütmek için gerekli bilgi birikimine ve bağlantılara da sahibiz." 

Türkiye'nin ilk değer katılmış eşdeğer ilaçlarını üreteceklerini belirten Barut, yeni yatırımları ve yeni projeleriyle dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi sıralamasında 96. sıradaki konumlarını daha yukarılara taşıyacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 21:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?