6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Abdi İpekçi mezarı başında anıldı

ABDİ İPEKÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, öldürülüşünün 31. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın masum olduğunu söylediği açıklamalarının hatırlatılması üzerine sinirlenen yazar Derya Sazak, "Abdi İpekçi'yi öldürmüş, hüküm giymiş birisi ile ilgili masum sözcüğünü kullanamazsınız" dedi.

Anma törenine İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi'nin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve Milliyet Gazetesi yazarları ve çalışanları katıldı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Gerekli adımlar atılmıyor" dedi.

Milliyet Gazetesi yazarı Derya Sazak ise "Ağca yaptığı açıklamada masum olduğunu söylüyor" diyen bir basın mensubuna sert tepki gösterdi. Sinirlendiği gözlenen Sazak, "Abdi İpekçi'yi öldürmüş, hüküm giymiş birisi ile ilgili masum sözcüğünü kullanamazsınız. Bu şekilde bir soru sorulamaz" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise İpekçi'nin kendilerine basın meslek ilkelerini öğrettiğini ve vatandaşları bilgilendirme adına yaptığı çalışmalar sırasında da silahı saldırıya uğradığını belirtti. Erinç, "İşte bu çalışmalar esnasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Maalesef geçtiğimiz yıl Abdi İpekçi'nin dosyası zaman aşımına uğradı ve dosya kapatıldı. Faili meçhul cinayetleri araştıracağını söyleyenler geç kaldı. Bu nedenle çok üzüntülüyüz" şeklinde konuştu. Oyuncu Salih

Kalyon ise artık tuğlaların yıkılıp, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini ifade ederek, "Zamanında bir politikacının söylediği gibi her şey açık seçik ortada" dedi.

Anma töreninde İpekçi'nin mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Ardından da İpekçi döneminde Milliyet Gazetesi'nde çalışanlar mezarı başında birlikte poz verdi.

ABDİ İPEKÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 13:22:03
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 14:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?