4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'AB'nin bor kararı herkesi kapsamıyor'

Avrupa Birliği (AB)'nin, bor madenini, "üremeye zararlı toksik madde" listesine almasına ilişkin kararına değinen NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, kararın bazı Türk şirketlerini etkilemediğini söyledi.


Avrupa Birliği'nin bor madenini, "üremeye zararlı toksik madde" listesine alması, bor zengini Türkiye'deki şirketlerin tepkisine neden olurken, NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, karara ilişkin açıklama yaptı. Bor madenlerini işleyip tüm dünyaya ihraç ettiklerini anlatan Arvas, AB'nin almış olduğu kararın kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Arvas, "Çünkü bizim ürünlerimiz tamamen nano teknoloji ile üretildiği için toksin içermeyen belgelere sahip. Bu belgeler AB'nin birçok akreditasyon şirketi tarafından verilmiştir. Kesinlikle fiziksel olduğu için çevreye, insana zararı yok. Yabancı firmalar ve özellikle Amerika menşeli firmalar borik asit kullandıkları için onları ilgilendirmektedir" dedi.

Bor madeninin 250 farklı alanda kullanıldığını anlatan Arvas, "Özellikle arabalarda kullanılan bor madeni yakıt tasarrufu ve arabanın motorunun ömrünü uzatıyor. Biz Almanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa'ya ihraç ediyoruz. Oralarda distribütörlerimiz var. Ayrıca Norveç, Finlandiya gibi ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. AB'nin yaptığı açıklamayla bizim ürünlerin hiçbir ilgilisi yok. Çünkü bizim ürünlerimizin üzerinde yeşil yaprak amblemi var ve üzerinde "toksit yok" yazısı yer alıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 19:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?