1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Acaristanbul kararı Beykoz Belediyesi'nde

Danıştay 6. Dairesinin, "Beykoz Belediyesinin Acaristanbul’a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onamasına ilişkin kararı" Beykoz Belediyene ulaştı. 

Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamada, Danıştay 6. Dairesinin konuyla ilgili kararının dün mesai saatleri içinde Hukuk İşleri Müdürlüğüne tebliğ edildiği bildirildi. 

Açıklamada, ilgili dosyanın Hukuk İşleri Müdürlüğünden İmar İşleri Müdürlüğüne gönderileceği, ardından da Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e sunulacağı belirtildi. 

Belediye Başkanı Ergül’ün dosyayı Belediye Encümeni’ne sevk etmesi halinde önümüzdeki salı günü yapılacak olağan encümen toplantısında konunun gündeme alınabileceği ifade edildi.
Bu arada, Zekai Emeç’in istifasıyla boşalan Encümen üyeliği için pazartesi günü Belediye Meclisi’nde seçim yapılacağı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Mimarlar Odası İstanbul Şubesinin İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesinde açtığı dava, 9 Nisan 2006 tarihinde "Acaristanbul’daki ruhsatların iptali" kararıyla sonuçlanmıştı. Acarlar İnşaat A.Ş, bu kararı temyiz etmişti.
Temyiz istemini görüşen Danıştay 6. Dairesi, Beykoz Belediyesinin Acaristanbul’a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onamıştı. 

Beykoz Belediyesi, 18 Aralık 2006 tarihine kadar yaptığı inceleme sonucunda yapı tatil tutanakları tutarak, 4 adedi su basman seviyesinde olan 142 adet yapının ruhsatsız hale geldiğini Acarlar İnşaat A.Ş’ye bildirmişti.
Yapılan tebligatta, resmi işlemlerin en geç 1 aya kadar tamamlanması, aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. maddeleri uyarınca yıkım ve para cezası uygulanmak üzere dosyanın encümene sevk edileceği belirtilmişti.
Yapıların ruhsatlandırılması için verilen sürenin 18 Ocak 2007 tarihinde bitmesi ve bu sürede ruhsatlandırma yapılmaması sonucu Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül 19 Ocak 2007 Cuma günü dosyayı encümene sevk etmişti.
30 Ocak 2007 günü toplanan encümen, Acaristanbul ruhsatlarının iptaline
ilişkin Danıştaya yapılan temyiz başvurusuna ilişkin nihai kararın beklenmesine ve bu karar gelinceye kadar da dosyanın İmar Müdürlüğüne iadesine karar vermişti. Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığı, encümenin bu kararına itiraz etmişti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 11:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?