4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Acı içinde feryad etti

İstanbul Ulus'ta inşaatı devam eden bir binanın temel duvarının çökmesi sonucu bir işçi göçük altında kaldı. İşçiyi kurtarmak için çalışmalar sürerken, boğazına kadar toprağa gömülen işçi, oruçlu olduğu için sağlık ekiplerinin verdiği suyu içmedi.

Beşiktaş Ulus Mahallesi Serdar Sokak'ta bulunan Özcan Sürmeli'ye ait kaba inşaatı tamamlanan 3 katlı binanın temel duvarında sabah yağan yağmurunda etkisiyle çökme meydana geldi. Günlük işçi olarak çalışan Ağrı doğumlu Harun Uzunalp (23) çökme sonucu boğazına kadar toprak yığını altında kaldı.

Acı içinde feryad etti

Olay yerine gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri işçiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. Beline kadar kurtarılan talihsiz işçi acı çektiği için kepçe ile çıkarılmak istediğini söyledi. Göçük altındaki işçinin kurtarma çalışmaları sürerken, acı çeken talihsiz işçinin sık sık bağırdığı görüldü.

Oruçlu olduğu için suyu kabul etmedi

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ölümle burun buruna gelen işçiye su vermek istedi. Ancak oruçlu olduğunu belirten işçinin, aldığı suyu ağzında gargara yaparak yere boşaltması dikkat çekti.

İnşaat yetkilisi Özcan Sürmeli, göçüğün meydana geldiği yerde herhangi bir çalışma olmadığını, yağmurlu hava nedeniyle burada çalışma yapmanın tehlikeli olması sebebiyle çalışma yapmadıklarını söyledi.

Beline kadar çıkarılan işçiyi kurtarmak için itfaiye ekiplerinin uzun uğraşıları neticesinde kurtarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:34:01
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?