30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Acıbadem’den ‘akıllı’ hastane

Acıbadem Sağlık Grubu’nun Maslak’ta 115 milyon dolara malolan ve 40 bin metrekare kapalı alanda kurulan yeni hastanesi açıldı.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da katıldığı toplantıyla dün tanıtılan hastanenin özellikle kanser tedavisinde pek çok yenilik getireceği bildirildi. 191 yatak kapasiteli hastanede, pek çok cihaz ve sistem dijital hizmet verecek.

‘Gurur verecek’
Aydınlar, Maslak hastanesini “Dünyada hastaneciliğin geleceği son nokta” olarak niteleyerek, “Burası bir mükemmeliyet merkezi. Hem Acıbadem Sağlık Grubu’nun hem de Türkiye’nin gururu olacak” diye konuştu.
“Akıllı dijital hastane”de pek çok cihazın Türkiye’de ilk kez kullanılacağı bunlardan birinin, radyoterapi seanslarını 15 - 30 dakikadan 1 - 2 dakikaya düşürecek yeni “rapidarc teknolojisi” olduğu belirtildi.
Genel Müdür Yardımcısı Meri Bahar, hastaneye kanser tedavisi için Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Türki cumhuriyetler ve Avrupa’dan hastaların gelebileceği, son teknolojilerin kullanılacağı iddialı bir referans merkezi olacağına inandıklarını ifade etti.

Hastanede öne çıkan hizmetler
Kablosuz dijital röntgen sayesinde, hasta yatağında film çekimi kolaylaşıyor.
Kalp damar cerrahisi gibi büyük ameliyatlarda kullanılacak “ultra - clean” teknolojili ameliyathanelerde, yüksek enfeksiyon riski en aza indirilecek.
Anne adayları istedikleri takdirde, kendi odalarında aynı zamanda doğum yatağı olabilen özel yataklarda doğum yapabilecek.
MR çekiminde özellikle klostrofobik hastalar için hastanın dışarıyı görebilmesine imkân veren özel oda bulunuyor.
Görüntü kılavuzluğunda radyoterapi cihazıyla, sağlam dokulara zarar vermeden maksimum dozda ve etkin ışın tedavisi yapılabilecek.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 09:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?