6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Açık Kapı Tiyatro Günleri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara tiyatronun sahne gerisinin anlatması amacıyla tiyatro mutfağını bir rehber eşliğinde çocuklarla buluşturuyor.

Tiyatronun sahne gerisinin anlatması açısından yararlı olacak olan çalışma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın aksesuar deposundan, atölyelerine ve sahne gerisi alanlarına kadar geniş bir alan çocukların ilgisine sunulacak.

Özellikle bir geleneksel buluşma haline gelen "Çarşamba Söyleşileri" de tematik ve konuk zenginliği sağlanarak devam edecek. Bu anlamda Çarşamba Söyleşileri’nin gerek düşünsel gerekse popüler yanları ile ikili bir yol izleyecek şekilde hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu etkinlikler, Şehir Tiyatroları’nın sadece sahnede seyirciyle buluşmanın haricinde, diğer etkinliklerle de seyircisiyle bir birliktelik sağlama düşünün içerisinde yer alıyor.

Şehir Tiyatroları’ndan, ’Tiyatro Okuması...’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları; geçtiğimiz sezonlarda örnekleri gerçekleştirilen ve okuma tiyatrosu adı altında devam eden çalışmaların adını "Tiyatro Okuması" başlığı altında değiştirdi.

Şehir Tiyatroları, repertuarındaki dokuz oyunun "farklı biçemler" ve tiyatro etmenlerini de dahil ederek geniş bir açıdan projelendirmeyi de düşünüyor. Bu oyunlar şöyle; Gölgeler, Dev Aynası, Geveze Berber, Sekizinci, Sönen Kandiller, Mahçupluk İmtihanı, Baykuş, Dökmeci, Duman, Şakacı.

Şehir Tiyatroları’nın genç sanatçıları ile yevmiyeli çalışanlarına bir fırsat verilmesi, onların projelerinin uygulamada ve teoride deneyim kazanması adına böyle bir çalışma düşünülüyor. Çalışmanın görevlendirmeleri yapılarak provalar resmi tatil sonu başlayacak. Çalışmalar, "Tiyatro Okuması" konseptiyle seyirciyle buluşacak.

Gerektiğinde zaten repertuarda olan bu oyunlar, çalışma sonuçlarıyla değerlendirilip bir öngörü kazanma adına daha sonradan da profesyonel anlamda sahneleme adına Şehir Tiyatroları’na yol gösterecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 09:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?