30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Adalar'da renkli Macera Yarışı

ADALAR 14 HAZİRAN’DA RENGARENK BİR PAZARLA ŞENLENİYOR…

SALOMON’DAN ADALAR TRİTON MACERA YARIŞI

Adalar renkli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlki Beykoz’da gerçekleştirilen Triton Macera Yarışlarının ikincisi, 14 Haziran Pazar günü Büyükada’da start alıyor. Tüm gün sürecek olan yarış, Heybeliada ve Burgaz etaplarından sonra tekrar Büyükada’da son buluyor.

Kano, macera koşusu, dağ bisikleti, ip etabı, harita okuma ve orienteering, yüzme gibi etapları bulunan, kısa ve uzun olmak üzere iki farklı parkurda gerçekleştirilecek yarışlara 10 Haziran’a kadar kaydını yaptıran tüm macera severler katılabiliyor. Saat 10: 00’da başlayacak yarışlarda profesyonel ve amatör tüm katılımcılara sertifika, dereceye girenlere ise macera yarışlarının vazgeçilmez markası Salomon’dan profesyonel outdoor spor malzemeleri (www.salomonsports.com/tr) hediye ediliyor.
Alternatif spor dallarına destek vererek ülkemizde macera yarışlarının tanıtılmasını sağlayan Salomon’un yanı sıra Adalar Belediyesi de etkinliğe sponsor olarak destek veriyor.
Sıcak yaz günlerinin başlamasıyla adalara akın eden İstanbulluları 14 Haziran’da rengarenk bir Pazar günü bekliyor. Çocuk, genç, yaşlı, herkesin bir yandan denize girerken bir yandan da kanolarıyla geçen yarışmacıları seyredebileceği, hatta kendine güvenenlerin kanodan yüzmeye, bisikletten, koşuya, kısaca maceradan maceraya atılacağı bu adrenalin dolu günü sakın kaçırmayın… (www.tritonmacerayarislari.com)
Yarışların başlama saati: 10: 00
Ödül Törenleri: Kısa parkur 17: 00, Uzun Parkur 19: 00

Macera Yarışı Nedir?
Macera Yarışı, birkaç doğa sporu disiplinini beraber kullanmayı gerektiren, adrenalini yüksek, heyecan dolu bir multi–spor yarışıdır. Salomon sponsorluğunda gerçekleştirilen Adalar Triton Macera Yarışına iki kişilik takımlar halinde katılan yarışmacılar, start noktasından yarışmaya başlar. Verilen yol notu ve haritalarda belirtilmiş ara kontrol noktalarını, belirlenen sıraya göre, o etapta yapılması gereken spor disiplini ile en kısa sürede tamamlayarak finiş noktasına döner.

Öngörülen bitirme süresi:
Kısa parkur: 2,5- 4 saat. Yeni başlayanlar, macera sporlarıyla yeni tanışanlar, yarışarak eğlenmek isteyenler için (katılım maksimum 20 takım ile sınırlı).
Uzun parkur: 5- 8 saat. Tecrübeli yarışçılar ve kondüsyonu iyi olanlar için (katılım maksimum 20 takım ile sınırlı).

Disiplinler:
Kano
Macera Koşusu- trekking
Dağ bisikleti (Büyükada'dan kiralanabilir)
İp etabı / İp geçişi
Harita okuma ve orienteering
Yüzme

Taşınması zorunlu malzemeler:
Kişisel yarışmacı malzemeleri; Sırt çantası, pusula, en az 1 lt sıvı, yiyecek, düdük, cep çakısı, dış katman kıyafet (yağmurluk, rüzgarlık vb.), yedek iç kıyafet (t- shirt, çorap vb.), kafa feneri, yedek pil, dağ bisikleti, (Büyükada'dan kiralanabilir), bisiklet kaskı, cep telefonu (ıslanmaktan korumak yarışmacıların kendi sorumluluklarındadır), 1- 2 adet büyük boy çöp torbası (ya da dry- bag).
Takım malzemeleri; Pusula, bisiklet tamir kiti (iç lastik, yama/ şişirme seti, pompa, vb), ilk yardım seti, kalem.

İsteğe bağlı malzemeler:
Harita kılıfı, mayo.

Organizasyon tarafından verilen malzemeler:
Yarışmacı yeleği, t-shirt, kano- kürek, can yeleği, yarışma haritası, ip etaplarında kullanılacak teknik malzemeler.

Başvuru ve ayrıntılar: www.tritonmacerayarislari.com
 

..
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?