6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Adalet ararken sanık oldu

KIZINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI

Faruk Kalkavan'ın aracıyla çarparak ölümüne yol açtığı Sinem Yalçın'ın ailesi, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın açtığı hakaret davası kapsamında hakim karşısına çıktı. Duruşmada, yaşadığı acı nedeniyle ne söylediğini bile hatırlamadığını belirten anne Neşe Yalçın, "Başbakan 'analar ağlamasın' diyor ve ben bir anayım" diyerek gözyaşı döktü.

29 yaşındaki Sinem Yalçın, 14 Ocak 2008'de Acıbadem'de işadamı İhsan Kalkavan'ın yeğeni Faruk Kalkavan'ın aracına çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kaza uzun süre gündemde kalırken, Yalçın Ailesi hukuk mücadelesi başlatmıştı. Bu sırada Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Yalçın Ailesi hakkında, katıldıkları bir televizyon programında kendisine hakaret ederek iftirada bulundukları gerekçesiyle dava açtı. Sinan Yalçın ve eşi Neşe Yalçın, sabah saatlerinde dava nedeniyle Şişli Adliyesi'ne geldi.

Duruşmada, yaşadığı acı nedeniyle ne söylediğini bile hatırlamadığını belirten Neşe Yalçın, "Ben sadece kızımın katilinin hak ettiği cezayı almasını istiyorum" dedi. Ahmet Kahraman'ın avukatları da, "Müvekkilimize programda iftira ettiler. Şikayetimizden vazgeçmiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti görevsizlik kararı verirken, çıkışta konuşan baba Sinan Yalçın, "Katil Faruk Kalkavan 3 ay hapis yattı. Şu an yeni cinayetler işlemek için serbestçe arabasıyla dolaşıyor. Yargıtay'a giden dosyaya hakim ehliyetin onaysız fotokopisini koyarak, zaman aşımına uğratmaya çalıştı. Maalesef Yargıtay'daki dosya 9 aydır Ankara'dan İstanbul'a gönderilmiyor. Adalet Bakanlığı'na şikayete gittiğimizde eşim bakanlıktan sürüklenerek dışarıya atıldı. Bizim hakaretle işimiz olmaz. O dönem Adalet Bakanı

Mehmet Ali Şahin bizi lokumlarla karşıladı, o zaman müsteşar yardımcısı olan Kahraman'ın bizden özür dilemesini istedi. Biz, adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Niye bu dosya 9 aydır gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Anne Neşe Yalçın ise, gözyaşı dökerek Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Neşe Yalçın, "Ben, kızımı kaybetmiş bir anneyim. O üzüntülü dönemde beni Adalet Bakanlığı'ndan döverek gönderdiler. Başbakanımız bu işlere çok duyarlı biliyorum. 'Analar ağlamasın' diyor ve ben bir anayım. Lütfen gereken yapılsın, kızımın katili dışarıda geziyor. Adalete güvenimiz kalmadı, adaleti Allah'tan istiyoruz" dedi.

KIZINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI
KIZINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI
KIZINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI
KIZINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN ANNENİN GÖZYAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 17:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?