30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Adam döven polisin davası başladı

Kartal'da, kız arkadaşı ile gittiği kafeterya'da, işletmeci Serhat ve Ferhat Eyüpoğlu kardeşleri dövdüğü iddiasıyla hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Ekim ayında Kartal'da kız arkadaşı ile bir kafeteryaya giden polis memuru B.K., işletmeci Serhat ve Ferhat Eyüpoğlu kardeşleri bir bardak çay yüzünden çıkan tartışmada döverek hastanelik ettiği ileri sürülmüştü. Eyüpoğlu kardeşler ile polis memuru Karayel karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmuşlardı.

Soruşturmayı yürüten Kartal Cumhuriyet Savcılığı, Eyüpoğlu kardeşleri dövdüğü iddiasıyla polis memuru B.K. hakkında, 'Yaralama, basit yaralama' suçundan 6 yıla kadar, kafeterya işletmecisi Serhat Eyüpoğlu hakkında, 'basit yaralama, hakaret' suçlarından 5 yıla kadar, kardeşi Ferhat Eyüpoğlu hakkında ise, 'basit yaralama' suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kartal 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan müşteki-sanık polis memuru B.K., "Sözlüm K.Ö ile Serhat'ın işlettiği kefeye giderek çay istedik. Büyük bardakta çay getirince, küçük bardak istediğimi söyledim. Bu konuda aramızda küçük bir tartışma çıktı. Sonra kavga ettik. Yere düştüm ve aramızda boğuşma oldu. Kardeşi Ferhat da gelerek ona taraf çıktı. Boğuşma sırasında silahım yere düştü ve silahımı da alarak dışarı çıktım. Ben yaralama kastı ile Serhat'a vurmadım. Kendimi savundum. Suçlamayı da kabul etmiyorum " dedi.

Müşteki-sanık Serhat Eyüpoğlu ise "Çay yüzünden B.K ile aramızda tartışma oldu. Bana kafa atarak dövdü ve yaraladı. Ben kendisine küfür edip saldırmadım. O da bana küfür etmedi. Daha sonra kardeşim Ferhat geldi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Diğer müşteki-sanık olan Ferhat Eyüpoğlu söylenenleri duymadığı ve algılayamadığı için, ablası Gülçiçek Sarıç aracılığı ile konuşulmaya çalışıldı. Ancak söylenenleri tam olarak duymadığı ve düzgün mantıklı cümleler kuramadığı için ifadesi alınamadı.  Duruşma dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?