30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

ADEL'den 40. yıla özel logo

Türkiye'nin önde gelen gruplarından Anadolu Grubu ve dünyaca ünlü yazım gereçleri firması Alman Faber-Castell A.G.'nin ortaklığında bu yıl 40. kuruluş yıldönümünü kutlayan ADEL Kalemcilik, 2008 yılını 78,4 milyon TL net ciroyla kapattığını açıkladı.

Temelleri 1969 yılında Anadolu Grubu ve dünyaca ünlü yazım gereçleri firması Alman Faber-Castell A.G.'nin işbirliğinde atılan ADEL Kalemcilik, bu yıl faaliyete geçişinin 40. yıldönümünü kutluyor.

Türkiye yazım, çizim, boyama ürünleri pazarının lideri ADEL Kalemcilik'in Genel Müdürü Taner Dursun, yılda 175 milyon parça ürün ürettiklerini belirterek, "Üretimimizin, miktar bazında yaklaşık yüzde 20'lik kısmını, başta İran, Rusya, İngiltere, Almanya olmak üzere İsveç, Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan gibi Avrupa ülkelerine; Filistin, Suriye, Ürdün, Kuveyt gibi Ortadoğu ülkelerine; hatta Avustralya, Güney Afrika, Kolombiya gibi denizaşırı ülkelere, toplamda ise 47 ülkeye ihraç ediyoruz. Geçen yılki ciromuz içinde ihracatın payı 5 milyon TL civarında bulunuyor. İhracatımızın yüzde 62'lik kısmını ise ADEL markasıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

ADEL Kalemcilik olarak, 2008 yılı için 76 milyon TL ciro hedefi koyduklarını, ekonomik krize rağmen yılı 78,4 milyon TL net ciroyla kapatmayı başardıklarını belirten Dursun açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu, 2007 yılına oranla yüzde 16,4'lük bir artışı işaret ediyor. ADEL Kalemcilik olarak temel hedefimiz, her aşamada sürdürülebilir büyüme elde etmektir. Güçlü finansal yapımız ve köklü şirket kültürümüzle 2009 yılında da içinde bulunduğumuz global kriz ortamına rağmen büyüme çizgimizi devam ettireceğimize inanıyorum. Tüm ihracat pazarlarında da satışlarımızı artırmayı öngörüyoruz."

ADEL Kalemcilik'in sağlık ve kalite konusunda asla ödün vermeyen, Toplam Kalite'ye inanan bir şirket olduğunu ifade eden Dursun, "Ürünlerimizin kalitesi ve güvenilirliği iç piyasada da, ihracat yaptığımız ülkelerde de en büyük avantajımız. Ancak uluslararası pazarlarda, özellikle Uzakdoğu kökenli, ucuz ama kalitesiz ürünlerle rekabet etmek zorunda kalıyoruz. Sadece Çin değil, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Tayland, Vietnam gibi emeğin çok ucuz, maliyetlerin çok düşük olduğu ülkelerin üreticileriyle de rekabet halindeyiz. Kuşkusuz üstün kalitemiz nedeniyle bu tür üreticilerle aynı kulvarda adımız anılmıyor, ancak Türk Malı'nın dünyadaki imajı ne yazık ki arzulanan seviyede değil. ADEL, Avrupa standartlarında ve kalitesindeki ürünleri, daha uygun fiyatlarla satıyor. Dış pazarlarda, marka bilinirliğimiz arttıkça, fiyat seviyemizin avantajını kullanarak daha hızlı büyüyeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

ADEL Kalemcilik, 40'ıncı yılında tüketicilerinin karşısına gökkuşağının renklerini yansıtan bir logoyla çıkıyor. ADEL Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun konuyla ilgili olarak, "Logo bir markanın imajını yansıtmaktaki en önemli araçtır. Bizler de logomuzun, sade, sıcak, çağdaş ve geleceğin çizgilerini taşımasını; enerjimizi, yüksek motivasyonumuzu ve işimize olan bağlılığımızı vurgulamasını arzu ettik ve yeni logomuz ortaya çıktı. 40 yılda yaşanan güzellikler ve verilen değerli emeklerin çizgilerini taşıyan yeni logomuz, aynı zamanda yazmanın, çizmenin ve boyamanın verdiği keyifle Türkiye ekonomisine kattığımız parlak değeri de sembolize ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 21:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?