6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Adil Serdar Saçan tahliye edildi

ADİL SERDAR SAÇAN TAHLİYE EDİLDİ

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan tahliye edildi. Saçan'ın çapraz sorgusu sırasında "Ben 'terörle mücadele' görevimi yaptım" dediği öğrenildi. Saçan'ı yakınları Türk bayraklarıyla karşıladı.

İkinci Ergenekon davasında 31. duruşma tamamlandı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme 2008 yılı Eylül ayından beri tutuklu bulunan Saçan'ın tahliye gerekçesi olarak ise 'Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak' tahliye kararını verdi.Saçan işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden saat 02:00'da ayrıldı.

Saçan'ı karşılamaya ailesi ve avukatları geldi. Müvekkilinin 16 ay süren tutukluluk halinin bittiğini söyleyen avukat Celal Ülgen "Biz her zaman hukukun üstünlüğünden yanayız. Dava henüz sonuçlanmış değil o bakımdan fazla da konuşmamız doğru olmaz" dedi. Saçan'ın aynı zamanda avukatlığını da yapan kardeşi Serkan Saçar ise "Mahkeme suç vasfının değiştiğine karar verdi. Mutluyuz. Artık esas hakkında savunmamızı da yapıp beraatini bekleyeceğiz" dedi.

Adil Serdar Saçan cezaevi çıkışı kendini bekleyen basın mensuplarına "Suçsuz olup olmadığımız belli değil. Sonucu bir görelim" dedi. Saçan mahkemede savunmasını "İşim olan terörle mücadeleyi yaptım. Adım o yüzden dosyaya girmiştir" şeklinde yaptığını anlattı. Eşi ve çocuklarıyla kucaklaşan Saçan daha sonra 34 TC 1970 plakalı araçla Bahçeşehir'de bulunan evine hareket etti.

Saçan'ı kapıda Türk bayraklarıyla karşılayan komşuları Saçan'a baklava ikram etti. Adil Serdar Saçan silahlı terör örgütüne üye olmak, yasak, gizli bilgileri açıklamak suçlarından yaklaşık 16 aydır tutuklu bulunuyordu.

ADİL SERDAR SAÇAN TAHLİYE EDİLDİ
ADİL SERDAR SAÇAN TAHLİYE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 03:54:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 13:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?